Opoziția parlamentară de dreapta a recunoscut că a comis o sfidare de-a lungul anului 2016


Caracas, 09 ianuarie 2017 (RNV).
Luni, majoritatea Adunării Naționale (AN), într-o sfidare, în timpul primei sesiuni ordinare din a doua perioadă anuală, i-a scos din plenul Parlamentului pe cei trei candidați din Amazonas-acuzați de către Puterea Judiciară, așa cum a ordonat Tribunalul Suprem de Justiție (TSJ) din ianuarie 2016.

Prin acest act, dreapta națională-care controlează Adunarea Națională prin majoritate-a recunoscut validitatea legală a sentințelor instanței supreme a națiunii, care a determinat Parlamentul, cu condiția nulității pentru sfidarea opiniilor sale.

Cu toate acestea, acest act nu dispune de valabilitate legală, deoarece a fost efectuat de un nou consiliu ales cu sfidare, care, prin urmare, nu are nici o valabilitate legală. Pentru a depăși această condiție, Adunarea Națională trebuie să anuleze ceremonia de jurământ a celor trei candidați de la Amazonas, și să îi scoată din plen printr-o comisie directivă în vigoare, care a fost aleasă pe 05 ianuarie 2016, înainte de a comite sfidarea.

Cu scopul de a aproba un acord de „declarație de abandonare a funcției” din partea președintelui constituțional al Republicii, Nicolas Maduro, dreapta parlamentară a recunoscut în sfârșit-după aproape un an de negare-că au acționat în afara legii, și au decis să se supună deciziei TSJ, care dispune excluderea-din partea comisiei directive în vigoare-a celor trei candidați acuzați, până la finalizarea investigațiilor pentru acuzațiile de fraudă care planează asupra alegerilor parlamentare ale acestora, de pe data de 6 decembrie 2015.

Deși cei mai mulți deputați din opoziție au votat pentru excludere, diferite partide politice de dreapta, cum ar fi Voința Populară, Alianța Bravo Pueblo, Proiectul Venezuela și Avansarea Progresistă, și-au exprimat nemulțumirea față de această măsură contradictorie.

Joia trecută-noul președinte-ilegitim-al AN în dispreț, Julio Borges, a promis să consolideze agenda loviturii de stat pe care a desfășurat-o opoziția de dreapta pe parcursul anului 2016, cu toate că în întâlnirile private cu blocul revoluționar a respins atitudinea puchistă a recentului titular de ieșire din Parlament, Henry Ramos, a declarat deputatul socialist Hector Rodriguez.

În discursul său, Borges a declarat că prima acțiune a gestionării sale este aceea de a relua „declarația de abandonare a funcției lui (președintele Republicii) Nicolas Maduro”, deși președintele Maduro este în plin exercițiu public și notoriu al funcțiilor sale legitime și constituționale.

Deși Constituția prevede că abandonarea mandatului poate fi declarată doar în ultimele cinci zile de absență din țară a președintelui Republicii, fără notificarea în prealabil a Parlamentului-absență pe care președintele Maduro nu a avut-o-Borges și dreapta națională insistă să inducă în eroare urmașii lor cu această promisiune-imposibil de îndeplinit-fără temei legal care să susțină acest lucru.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets