Orașul Caracas împlinește 450 de ani de existență


Foto: Lerry Cataño- MINTUR

Foto: Lerry Cataño- MINTUR

Caracas, 24 iulie 2017
(Telesur/MINCI)

Orașul Caracas împlinește 450 de ani de existență, și pentru a sărbători s-au organizat peste 250 de activități în tot municipiul Libertador, inclusiv circuitul de teatru din Caracas, redeschiderea traseului nocturn în centrul istoric al orașului și activități sportive. Vor fi inaugurate trei spații publice noi: Plaza Sur de la Concordia; fântâna interactivă cu parcul de apă din Plaza Diego Ibarra și zona umedă a Parcului Hugo Chavez.

În plus, se vor organiza patru expoziții majore pentru a se bucura cei din Caracas și vizitatorii: a opta ediția a Târgului de Carte, precum și Târgul Gatronomic din Plaza El Venezolano, și Târgul de Arte și Târgul de Meserii. Forumul Gândirea Caracas va avea loc la Teatrul Bolivar, cu invitați precum renumitul arhitect Fruto Vivas.

Fondat de cuceritorul spaniol Diego de Losada, la 25 iulie 1567, orașul Santiago de Leon de Caracas, capitala Venezuelei, se întinde pe o vale de circa o mie de metri deasupra nivelului mării și își datorează numele unui trib care a locuit pe coasta Valle de Los Caracas, lângă orașul actual în partea de nord, un nume încă în vigoare. Orașul are o populație de aproximativ 6.000.000 de locuitori în zona metropolitană.

Caracas este orașul natal al mai multor personalități celebre, inclusiv Eliberatorul Simon Bolivar.

Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets