Orașul Caracas se bucură de Festivalul său de Teatru


festivalteatruCaracas, 1 mai 2017 (Correo del Orinoco)

Participarea masivă la teatrele și spațiile publice din capitală a fost o constantă în timpul celor 10 zile în care s-a desfășurat Festivalul de Teatru din Caracas, care a culminat pe 30 aprilie cu participarea a 750.000 de persoane, a informat luni președintele Fundației pentru Cultură și Arte (Fundarte), Freddy Ñañez.

„Acest festival a fost un teritoriu liber de ură și terorism”, a spus Ñañez în conferința de presă apărută pe contul de Twitter @CcsFundarte, unde a oferit un bilanț al activităților desfășurate intre 21 și 30 aprilie, în 25 de săli ale teatrului din capitală.
Sălile și teatrele recuperate, școlile, piețele, complexele noi de locuințe și universitățile au fost locurile pentru întâlnirea cu teatrul, prin intermediul funcțiilor și activităților academice pentru tineri și bătrâni.

Atât primarul municipiului Libertador, Jorge Rodriguez, cât și președintele Fundației pentru Cultură și Artă, Freddy Ñañez, au reiterat în timpul festivalului faptul că acest spectacol de teatru a fost o alternativă pentru recreere, întâlnirea cu arta și cultura, dar, de asemenea, și cu pacea, în fața demonstrațiilor violente ale grupurilor de dreapta din alte părți ale capitalei.

Mai mult de 6.000 de artiști din 120 de companii naționale și 23 internaționale au participat în cele 10 zile de activitate teatrală în Caracas, cu expoziții în săli, teatre, complexe din Misiunea Locuința, piețe și parcuri ale capitalei. Festivalul de teatru din Caracas are șapte ediții și crește în fiecare an. În 2018, este de așteptat ca cifra artistică să revină cu mai multe noutăți pentru publicul venezuelean.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets