Orchestra de Tineret Teresa Carreño din Venezuela şi-a expus cu strălucire talentul la Beijing


Teresa_Carreno(Caracas, 8 noiembrie. Notă de presă).

Orchestra de Tineret Teresa Carreño din Venezuela (OSJTCV) a oferit un concert magistral la National Center for the Performing Arts, la Beijing, Republica Populară Chineză, concert care a beneficiat de o audienţă masivă şi receptivitate din partea publicului acestei ţări asiatice.

Această prezentare s-a deschis cu imnurile Chinei şi Venezuelei, ca gest de prietenie între cele două națiuni. În timpul spectacolului, marele public s-a putut bucura de un repertoriu incluzând teme selectate din muzica clasică şi academică, precum: Candide de Leonard Bernstein; Dansuri din „Estancia” de Alberto Ginastera; Simfonia India Carlos Chávez şi Ein Heldenleben de Johan Strauss.

De asemenea, Orchestra a adăugat o notă cu iz latino şi venezuelean interpretând   cântece   emblematice   ale culturii caraibiene precum Mambo Nr.5 de Damaso Pérez Prado şi, în final, concertul s-a închis cu Alma Llanera, care stârnit entuziasmul publicului venezuelean, în timp ce membrii OSJTCV purtau jachete cu tricolorul naţional.

În public s-au aflat membri ai corpului diplomatic acreditat în China, reprezentanţi ai Guvernului ţării asiatice, membri ai grupurilor de prietenie chino-străine, reprezentanţi social media şi ai publicului în general, care şi-au exprimat încântarea în faţa talentului tinerilor muzicieni venezueleni.

Această orchestră a fost creată în septembrie 2007, reprezentând unul dintre grupurile simfonice cele mai promiţătoare ale Ansamblului naţional de orchestre şi coruri de tineret şi de copii din Venezuela, fondat de Maestrul José Antonio Abreu în 1975. Director său muzical este în prezent Maestrul Christian Vásquez, aparţinând generaţiei de succes a tinerelor talente din conducerea orchestrelor venezuelene.

Cei 168 de membri, cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani, sunt moştenitorii a două generaţii de muzicieni venezueleni formaţi în orchestrele de tineret şi de copii din Venezuela. OSJTCV reprezintă a treia generaţie care urmează calea excelenţei artistice şi a proiecţiei internaţionale pline de succes a orchestrei Simfonice „Simón Bolívar” din Venezuela.

„Suntem foarte mândri de faptul că aceşti compatrioți se află astăzi aici, împărtăşind cu poporul chinez minunatul talent al acestei demne orchestre”, a declarat, cu ocazia finalizării concertului, ambasadorul Venezuelei în China, Iván Zerpa.

„Inima noastră bate cu putere, suntem foarte emoționați, ne simţim ca acasă în ciuda distanţei geografice, avem întotdeauna în inimă Patria noastră […] A fost un concert de neuitat care va dăinui în memoria tuturor celor care ne-am aflat aici”, a adăugat diplomatul venezuelean.

Christian Vásquez este conducătorul OSJTCV şi dirijor principal al Orchestrei Simfonice din Stavanger în Norvegia. A participat la The Henry Word Promenade Concerts organizate de BBC Londra şi la Festivalul din Salzburg. Acesta a dirijat, de asemenea, alte orchestre de prestigiu din Europa, precum Orchestra Filarmonica din Londra şi Orchestra Simfonică din Galiția.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets