Organizația Statelor Ibero-Americane recunoaște gratuitatea și strategiile de incluziune a educației venezuelene


Caracas, 23 august 2014(AVN)

Secretarul Organizației Statelor Ibero-Americane (OEI), Álvaro Marchesi a evidențiat progresele realizate de Venezuela realizate în timpul Revoluției Bolivariene, în domeniul educațional, educație pe care o consideră a fi una dintre cele mai bune din America Latină.

Marchesi a menționat că acest lucru este evidențiat în pașii care s-au făcut pentru a masifica educația gratuită, înregistrând, în perioada 2011-2012, un procentaj de 95,50% de prezență la cursuri a școlarilor, crescând la 96,50% între anii 2012-2013.

Acesta a explicat că această creștere a investițiilor în educație în țările Latino-Americane, precum Venezuela, este legat de ”creșterea PIB-ului în regiune, ceea e înseamă că se continuă investițiile de aproximativ 5,1% din media PIB în acest sector”, declară acesta în cadrul unui interviu la Telesur, care apare și pe pagina web a Russia Today.

OEI – organism interguvernamental internațional specializat în educație, știință și cultură a recunoscut de asemenea numărul mare de elevi din țară – care ajunge la 10 milioane – de copii și tineri formați în 29.000 de școli și licee.

De asemenea, evidențiază că Venezuela este cea de-a doua țară din America Latină considerând numărul de studenți înscriși la studii universitare, cu 2.600.000 de tineri care frecventează cursurile universitare.

Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO, abreviat în engleză) a recunoscut acest an progresele Venezuelei în educație, plasând-o ca fiind ccel de-al V-lea stat cu cel mai ridicat nivel de înscrieri universitare din lume și al doilea din America Latină, după Cuba.

Mai mult, în anul 2013, UNESCO a recunoscut programul Canaima Educativo din Venezuela, pe care îl consideră a fi o experiență care trebuie multiplicată și în alte locuri. Acest program caută să promoveze, prin tehnologie, educarea copiilor din țară, prin oferirea de laptop-uri. Numărul acestor donații a ajuns la 3,3 milioane.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets