Ortega Díaz: Constituția venezueleană este un adevărat catalog al Drepturilor Omului


Caracas, 27 august 2014 (RNV)

Venezuela a atins mari progrese în materie de drepturile omului în ultimii 15 ani datorită Constituției din 1999, care reprezintă un pas sporit în materie de recunoaștere și protecție a acestora și este un adevărat catalog în materie, cu 350 de articole, dintre care 286 se referă la protecția lor.

Afirmația a fost făcută de Procuroarea Generală a Republicii, Luisa Ortega Díaz, în timpul participării sale în cadrul Întâlnirii Regionale: Dezvoltarea Politicilor de Siguranță a Cetățenilor și Drepturilor Omului, realizat de reprezentanții țărilor membre ale Uniunii Națiunilor Sud-Americane (UNASUR) în Caracas. Procuroarea a declarat că statul venezuelean a instaurat politici și direcții cu privire la drepturile omului, cu obiectivul de a reafirma și aprofunda preponderența garanțiilor fundamentale ca aspect primordial al dezvoltării societății.

“Drepturile omului sunt garantate persoanelor, derivă din demnitatea umană, de aceea nu sunt oferite indivizilor de stat, ci dimpotrivă, aceste efectiv le recunoaște și trebuie să creeaze poltici pentru a le garanta, fiind responsabil de violențele care îl afectează”, a spus aceasta.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets