Palestina, exemplu de rezistență și demnitate pentru popoare


palestinaCaracas, 16 mai 2016 (Ministerul Puterii Populare pentru Relații Externe).

Guvernul și Poporul Republicii Bolivariene Venezuela, reafirmând principiile solidarității și prieteniei care au caracterizat relațiile diplomatice cu Guvernul și națiunea palestiniană în ultimii 17 de ani de Revoluție, s-au alăturat activităților culturale și patriotice cu ocazia împlinirii a 68 de ani de la dezastrul “Al-Nakba”.

Această dată simbolică pentru poporul palestinian este un motiv de neprețuit care îl impulsionează să se mențină ferm în lupta pentru a îşi obține independența definitivă înaintea revendicărilor și persecuției teritoriale pe care a suferit-o ani de zile din partea guvernului israelian care, încălcând acordurile dreptului internațional, a implementat prin forță mecanisme strategice de invazie teritorială.

În acest context, Guvernul Bolivarian l-a întâmpinat cu maximă cordialitate pe Ministrul Afacerilor Externe al Statului Palestina, Dr. Rial Malki, care s-a deplasat în Patria lui Bolívar pentru a participa la actele comemorative organizate împreună cu Ambasada Statului Palestina în Venezuela.

În cadrul alocuțiunii sale la Teatrul Bolívar în orașul Caracas, unde au fost realizate mai multe acte culturale în onoarea cauzei palestiniene, Ministrul de Externe Rial Malki a declarat că „impunitatea Israelului este cel mai mare obstacol pentru Pace”.

„Pentru a obține pacea trebuiesc încheiate colonialismul, opresiunea, ocupația, şi sprijinită libertatea”, a reafirmat Malki care, în numele poporului său, a asigurat că vor continua lupta împotriva Apartheid-ului pentru a ura bun venit tuturor celor care au luptat şi continuă să lupte pentru libertatea Palestinei.

Pentru Ministrul de Externe palestinian, principalele motive pentru a lupta sunt Pacea, libertatea şi autodeterminarea Popoarelor, simboluri care în secolul XXI trebuie să garanteze suveranitatea şi speranța Palestinei.

Ministra Puterii Populare pentru Relații Externe a Venezuelei, Delcy Rodríguez, a subliniat faptul că poporul palestinian reprezintă „un exemplu de rezistență şi demnitate pentru Popoarele care luptăm împotriva imperialismului”.

Rodríguez a adăugat că „din Venezuela, prin prisma angajamentului profund al Comandantului Chávez precum şi al Preşedintelui Nicolás Maduro față de cauza palestiniană, adresăm un apel comunității internaționale în vederea acțiunii comune, în apărarea Statului Palestina, în apărarea poporului său şi a drepturilor inalienabile ale acestuia”.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets