Papa Francisc a reiterat apelul pentru pace și încetarea violenței în Venezuela

Papa Francisc a reiterat apelul pentru pace și încetarea violenței în Venezuela


papaCaracas, 02 iulie 2017 (AVN)

Papa Francisc a pledat duminică pentru încetarea violențelor în Venezuela, și a reiterat apelul său de a soluționa diferențele prin mijloace pașnice și democratice în națiunea bolivariană, unde sectoare extremiste ale opoziției desfășoară de la începutul lunii aprilie o agendă de lovituri de stat, caracterizată prin vandalism și acțiuni teroriste.

„Fac apel pentru încetarea violențelor și pentru a găsi o soluție pașnică și democratică pentru criză”, a spus Papa, în timpul rugăciunii Angelus, care a avut loc duminică în Piața San Pedro, Vatican, Roma.

Papa și-a exprimat, de asemenea, solidaritatea cu familiile care au fost afectate.
Începând cu luna aprilie a acestui an, acțiunile stradale convocate de sectoarele opoziției venezuelene au lăsat mai mult de 70 de morți, peste 1.400 de răniți și daune milionare ale proprietății publice și private.

În ciuda cererilor repetate de dialog din partea președintelui Republicii, Nicolas Maduro, liderii opoziției au evitat aceste convocări, și, chiar și când au încercat să justifice acțiunile lor ca fiind o modalitate de a solicita alegeri, au criticat Consiliul Național Electoral în urma publicării programului alegerilor stabilite pentru acest an.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets