Papa Francisc se bazează pe dialogul din Venezuela

Papa Francisc se bazează pe dialogul din Venezuela


papa-franciscCaracas, 01 noiembrie AVN.

Papa Francisc a declarat marți că se bazează cu toată inima pe succesul dialogului promovat de către Guvernul național cu sectoarele opoziției pentru consolidarea păcii în țară.

’’Dialogul este unicul drum pentru toate conflictele. Dacă nu se discută, se țipă și nu există altă soluție. Eu, din inimă, mă bazez pe dialog și cred că acesta este drumul care trebuie ales’’, a spus, citat de agenția Efe.

A declarat că ’’statutul politic important’’ al foștilor președinți Jose Luis Rodriguez Zapatero (Spania), Martin Torrijos (Panama) și Leonel Fernandez (Republica Dominicană), care participă ca însoțitori la dialog, după ce au fost convocați de către Uniunea Națiunilor Sud-americane (Unasur).

În legătură cu participarea Bisericii la procesul de dialog, a informat că ’’ambele părți au cerut ca Sfântul Sediu să fie prezent la masa de dialog și a fost desemnat nunțiul în Argentina, Emil Paul Tscherrig’’, cu sprijinul monseniorului Claudio Maria Celli.

El a subliniat faptul că ’’dialogul este singura cale de ieșire din conflicte’’ și că ’’dacă acest lucru s-ar fi făcut în Orientul Mijlociu s-ar fi salvat multe vieți’’

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets