Papa Francisc trimite o scrisoare către Episcopii din Venezuela îndemnând la dialog


papafranciscPapa Francisc a trimis o scrisoare, cu data de 05 mai, Episcopilor venezueleni, în care îi îndeamnă să lucreze pentru construirea unui dialog în țară, acțiune pe care a descris-o ca fiind „drumul corect” pentru a soluționa diferențele și a asigura pacea.

În continuare, scrisoarea trimisă de către Papa:

Dragi frați de la episcopat
În aceste zile când sărbătorim cu o bucurie deosebită că Domnul Nostru Iisus Hristos a înviat, și este viu și glorios, vă scriu pentru a vă transmite sincerele mele felicitări pascale și pentru a vă declara apropierea mea, conștient de dificultățile cu care vă confruntați.
Vă asigur că am urmărit cu mare îngrijorare situația iubitului popor venezuelan în fața problemelor grave cu care se confruntă, și simt o durere profundă pentru confruntările și violența din aceste zile, care au cauzat numeroși morți și răniți, și nu ajută la soluționarea problemelor, dar provoacă mai multă suferință și durere.

Știu că, de asemenea, și voi, dragi frați, împărtășiți situația poporului vostru, care, împreună cu preoții, bărbații și femeile consacrați, și laicii credincioși suferă din lipsa alimentelor și medicamentelor, iar unii dintre ei au suportat inclusiv atacuri personale și acte violente în bisericile lor. Doresc să îmi exprim solidaritatea cu fiecare dintre voi, și să vă mulțumesc pentru apropierea față de turma care v-a fost încredințată, în special cu cei săraci și nevoiași, precum și inițiativele de promovare a generozității și solodarității între venezueleni.

De asemenea, vă mulțumesc pentru apelul continuu de a evita orice formă de violență, de respectarea drepturilor cetățenilor, și de a apăra și susține demnitatea umană și drepturile fundamentale, pentru că, la fel ca voi, sunt convins că problemele grave ale Venezuelei se pot rezolva dacă există voința de a stabili legături, de a dialoga serios și de a îndeplini acordurile încheiate. Vă îndemn să faceți tot ceea ce este ncesar pentru ca acest drum greu să fie posibil, convins că comuniunea dintre voi și preoții voștri le va da lumina pentru a găsi calea cea dreaptă.

Dragi frați, vreau să vă încurajez să nu permiteți copiiilor iubiți ai Venezuelei să se lase învinși de neîncredere și disperare, pentru că acestea sunt rele ce pătrund în inima persoanelor atunci când nu văd nici o perspectivă de viitor. Invocând protecția iubitoare a Fecioarei de Coromoto, îndrept rugăciunile mele către Domnul Înviat ca să verse asupra voastră, dragi frați, și asupra a tot poporului iubit al Venezuelei, abundente cadouri pascale de pace, pe care el, victorios în fața morții, le-a oferit apostolilor, eliberându-i de toată frica.

Francisco
Vatican, 5 mai 2017.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets