Parlamentarul European a cerut UE să sprijine dialogul național din Venezuela


UEPARLCaracas, 28 februarie 2017 (AVN)

Parlamentarul Uniunii Europene (UE) de la partidul Stânga Unită, Javier Couso, a cerut marți comunității politice să sprijine dialogul național din Venezuela, promovat de Executiv, în loc să sprijine atacurile celor de dreapta împotriva stabilității și democrației națiunii.

„Uniunea Europeană ar trebui să sprijine dialogul pe care îl desfășoară UNASUR (Uniunea Națiounilor Sudamericane) și Vaticanul, deoarece, tot ce avem este o agendă de schimbare a guvernului, care se încearcă din 2002″, a declarat parlamentarul într-o intervenție telefonică la VTV.

Couso a făcut acest apel luni, șeful Diviziei din America de Sud de la Serviciul European de Acțiune Externă, Adrianus Koetsenruijter, a spus că „Executivul a neglijat rolul Adunării Naționale”, citat de Efe.

În acest sens, parlamentarul Javier Couso a reamintit faptul că dreapta venezueleană a câștigat Adunarea Națională și acest lucru a fost recunoscut de către toate puterile politice.

„Au fost recunoscute alegerile, am fost acolo, a recunoscut președintele Maduro. Ce se întâmplă este că Adunarea este una dintre cele cinci puteri pe care le are Constituția, dar nu este mai presus de cea prezidențială. Ce a spus această Adunare? Că îl vor elimina pe președintele Nicolas Maduro în șase luni, forțând demisia acestuia, prin presiunea socială, prin promovarea unei urmăriri penale care nu există în constituția venezueleană”, a adăugat parlamentarul.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets