Parlamentul venezuelean a mulţumit omologilor ecuadorieni pentru susţinerea lor


asambleanacional29 aprilie 2014 AVN

Deputatul Dario Vivas a transmis luni mulţumirile Adunării Naţionale către Palamentul din Ecuador pentru susţinerea guvernului şi a populaţiei Venezuelei în faţa atacurilor grupurilor de dreapta susţinute de partide ce orchestrează o lovitură de stat în Venezuela.

„Ne exprimăm mulţumirile sincere în numele poporului venezuelean pentru susţinerea arătată în documentul redactat de Parlament. Mai mult, vrem să întărim angajamentul acestui parlament şi guvern de a consolida moştenirea comandantului suprem Hugo Chavez printr-un dialog naţional convocat de preşedintele constituţional al Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolas Maduro, la care sunt invitate toate sectoarele societăţii alături de reprezentanţi ai ţărilor membre ale Uniunii Naţiunilor Sud Americane (UNASUR) şi de Vatican” spune declaraţia citită în mass media locală.

Textul reia angajamentul guvernului de a construi Socialismul Bolivarian al secolului 21 ca o alternativă la capitalism pentru „a asigura cea mai mare fericire şi maximul de securitate socială şi stabilitate politică pentru oameni”.

De asemenea, afirmă că procesul revoluţionar are suportul majorităţii poporului venezuelean pentru a asigura pacea în ţară. Documentul a fost primit de Ministru de externe ecuadorian Ricardo Patino la ambasada acestei ţari în Venezuela.

sursa: Embajada de la República Bolivariana de Venezuela en Rumania

Latest Tweets