Parlatino refuză agresiunea Statelor Unite împotriva Venezuelei


Scris de MPPRE

Caracas, 11 februarie 2015 (Telesur)

Parlamentarii latinoamericani au sprijinit Venezuela și au criticat poziția agresivă a Statelor Unite.

Deputații socialiști ai Parlamentului Latino-american (Parlatino) au aprobat în această marți un document prin care și-au exprimat refuzul cu privire la agresiunea recentă a Guvernului Statelor Unite împotriva Venezuelei, în cadrul textului „Strategia de Securitate Națională 2015”

Astfel a enunțat președintele Parlatinului, Ángel Rodríguez, care a indicat că grupul parlamentar a mulțumit țărilor membre ale Uniunii Națiunilor Sudamericane (UNASUR), Comunitatea Statelor Latinoamericane și Caraibiene (CELAC) și Mișcării Țărilor Nelineate (MNOAL), pentru ajutorul acordat Venezuelei în fața acestui nou asediu american.

„În acest an v-ați intensificat strategia pentru că ați deschis ochii și sunteți conștienți că opoziția venezueleană nu va câștiga alegerile parlamentare. Astfel, au impulsionat radicalizarea războiului economic, pentru că au pariat pe mișcare socială pentru a promova o schimbare a guvernului”, a indicat oficialul.

A mai adăudat că Administrația lui Obama „a crezut că odată cu dispariția fizică a Comandantului Hugo Chávez, sistemul politic actual venezulean va intra în colaps, dar nu a fost așa”.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets