Parlatino va denunța înaintea MERCOSUR planul dreptei venezuelene de lovitură de stat și uciderea șefului statului

Parlatino va denunța înaintea MERCOSUR planul dreptei venezuelene de lovitură de stat și uciderea șefului statului


Caracas, 3 iunie 2014 (SIBCI).

parlamentoLAParlamentul Latino-American, Cap. Venezuela, va denunța zilele următoare înaintea Pieței Comune a Sudului (MERCOSUR) planurile dreptei venezuelene de lovitură de stat și ucidere a șefului statului, a informat vicepreședintele instanței legislative, Roy Daza.

“Vom prezenta acest denunț înaintea Parlamentului MERCOSUR (Parlasur) în câteva zile și vom face gestiunile necesare pentru a-l prezenta și înaintea Uniunii Interparlamentare (UIP)”, a declarat de la sediul Parlatino, în Caracas, în cadrul unei conferințe de presă.

Pe 28 mai, Înalta Reprezentanță a Ordinii Politice a Revoluției Bolivariene a dezvăluit planul loviturii de stat și uciderii președintelui Nicolás Maduro care sunt puse la cale de sectoare ale opoziției, finanțate și sprijinite din exterior.

Daza a menționat că denunțarea situației din Venezuela înaintea diferitelor instanțe în toată lumea ”reprezintă responsabilitatea noastră ca parlamentari și apărători ai democrației”.

În acest sens, a făcut un apel la grupările de dreapta care există în țară să pună capăt violențelor și terorismul, și să se alăture apărării democrației.

“Știm că acțiunea acelei grupări este de a instaura o dictatură și de a desființa democrația”, a precizat acesta.

Deputatul a semnalat că Parlatino sprijină investigațiile înaintate de Procuratura Generală a Republicii și Tribunalul Suprem de Justiție (TSJ), în acest caz.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Latest Tweets