Participare masivă a poporului venezuelean la testul electoral de pregătire pentru Adunarea Constituantă din data de 30 iulie


electoral_constituyenteCaracas, 16 iulie 2017 (MPPRE)

De la primele ore ale dimineții de duminică, 16 iulie, venezuelenii eligibili pentru a vota în Venezuela au început să participe la simularea electorală dinaintea zilei de votare pentru Adunarea Constituantă care va avea loc pe data de 30 iulie a acestui an.

Pentru acest eveniment au fost folosite 1943 de aparate în 551 de centre de votare, dintre care 55 sunt pilot și sunt distribuite în cele 335 municipii ale țării. Testul s-a desfășurat cu normalitate și poporul
venezuelean s-a mobilizat masiv pe întreg teritoriul național cu mare bucurie și entuziasm, pentru a arăta lumii că în Venezuela domnește pacea.

Pe ritm de muzică și lozinci revoluționare, poporul patriot și-a așteptat în liniște rândul la cozile lungi, duminică, la secțiile de votare autorizate pentru Repetiția Adunării Constituante.

Șeful Sediului de Campanie Constituantă Zamora 200, Hector Rodriguez, a spus că, Consiliul Național Electoral (CNE), a extins programul de simulare datorită fluxului de oameni de la cozi. Inițial, era planificată ziua de simulare până la ora patru după amiază.

La rândul său, președintele Republicii, Nicolas Maduro, a declarat că testul care a avut loc duminică ‘’este cea mai mare simulare electorală care s-a văzut în ultimii 18 ani’’.

Pentru alegerile din 30 iulie, Consiliul Național Electoral (CNE) va garanta faptul că votanții din zonele în care s-au produs tulburări publice, își vor exercita dreptul la vot în condiții de siguranță, a declarat președintele acestei entități, Tibisay Lucena.

Simularea realizată le-a oferit venezuelenilor instrumentele pentru a cunoaște procesul de votare pentru Adunarea Națională Constituantă și asigură respectarea protocoalelor de securitate stabilite de puterea electorală.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets