Partidele mondiale de stânga s-au reunit în Caracas pentru a face față ofensivei extremiste a celor de dreapta


part_mondCaracas, 7 martie 2017 (AVN)

Președintele Republicii, Nicolas Maduro, a declarat marți că mișcările progresiste și de stânga din lume formează forța istorică necesară pentru a contracara reapariția gândirii neo-fascismului.

„Luăm poziție pentru că denunțăm, descoperim, ne confruntăm național, regional și mondial cu toate aceste curente, și pentru că generăm devreme (…) răspunsurile globale pe care noi, mișcările sociale, mișcările revoluționare trebuie să le generăm’’, a declarat președintele în timpul participării sale la o întâlnire cu intelectualii și gânditorii lumii, întâlnire care a avut loc la Teatrul Teresa Carreno în Caracas.

La întâlnire, transmisă de VTV, președintele venezuelean a declarat că de la sfârșitul celui de-al II-lea Război Mondial, mișcările democratice și revoluționare din lume nu s-au confruntat niciodată cu o revenire a gândirii extremiste de dreapta, o situație care amenință lumea.

Venezuela, în calitate de președinte al Mișcării Țărilor Nealiniate, face apel la popoarele lumii să creeze și să promoveze un dialog extins pentru a contracara reapariția acestor poziții de dreapta.

„Facem un apel pentru a promova un dialog extins al civilizației pentru pace, un dialog de culturi, un mare dialog al religiilor, un mare dialog pentru omenire, pentru diversitatea umanității cu elemente cheie pentru a combate, a neutraliza și a pune capăt tuturor tendințelor xenofobe și extremiste pe care opoziția de dreapta le-a generat în Europa și în SUA în principal’’, a spus Președintele.

În acest sens, Președintele venezuelean a reamintit faptul că America Latină și Caraibe au stabilit un centru mondial de răspunsuri în fața neo-fascismului promovat de oligarhiile mondiale.

„O puternică mișcare socială și politică traversează America Latină și Caraibe și, la începutul acestui secol, a reușit să impresioneze și să transforme structura politică, socială și economică a țării noastre’’, a spus Maduro.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets