Partidele politice Copei, Avanzada Progresista și MAS se disociază de absenteism și merg la prezidențiale

Partidele politice Copei, Avanzada Progresista și MAS se disociază de absenteism și merg la prezidențiale


Caracas, 20 februarie 2018 (Correo del Orinoco)

Partidele Copei, Avanzada Progresista (AP) și Movimiento al Socialismo (MAS), au confirmat marți că vor ăarticipa la viitoarele alegeri prezidențiale, programate pentru 22 aprilie.

Într-o conferință de presă oferită marți în Caracas, liderul Copei, Pedro Pablo Fernandez, a spus că a fost o eroare ale sectoarelor radicale că au promovat valul de violențe insurecționale desfășurate anul trecut între aprilie și iulie, și a respins refuzul unor partide de a participa la alegerile municipale anterioare.

’’Abținerea este un traseu care nu duce nicăieri’’, a spus liderul, adăugând că, de fiecare dată când opoziția ’’s-a abținut, am pierdut’’, se arată într-un comunicat de presă.

În plus, Fernandez a propus ca părțile aliniate cu antichavism-ul care participă la prezidențiale să aleagă un candidat unitar.

Potrivit informațiilor difuzate de presa privată, la conferința de presă a intervenit, de asemenea, Luis Romero, de la Avanzada Progresista, care a spus că opoziția depășește așa numitul G4, cum cunt cunoscute Acțiunea Democratică, Primero Justicia, Voluntad Popular (Voința populară-care nu mai este un partid politic), și Un Nou Timp, organizații care au impus agenda de acțiune a coaliției de opoziție dispărută, Masa de Unitate (MUD).

În cadrul conferinței de presă de marți, au fost prezenți, de asemenea, Segundo Melendez, de la MAS, precum și reprezentanți ai partidului Steagul Roșu (Bandera Roja) și Mișcarea Soluțiilor (Movimiento Soluciones).

Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets