Patria lui Bolivar reafirmă legăturile de cooperare și fraternitate cu Palestina


Caracas, 13 august 2014 (MPPRE)

Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolás Maduro, a avut o întâlnire cu Ministrul Afacerilor Externe al Statului Palestina, Riad Malki, care se află în vizită în Venezuela. Președintele venezuelean a informat că scopul vizitei este acela de a ratifica frăția Patriei lui Bolivar pentru cauza palestiniană și să consolideze legăturile de cooperare, planurile de într-ajutorare umanitară, politică și diplomatică.

A evidențiat că s-a realizat un plan de acțiune pentru a spriji cauza palestiniană, iar la primul punct al planului s-a decis sporirea gradului de solidaritate cu această țară și să un cedeze ”șantajelor de niciun tip. Ceea ce se întâmplă în Fâșia Gaza nu este un război religios… un există scuză pentru a justifica acest lucru. Apelul nostru se adresează poporului evreu din toată lumea pentru a respinge aceast război al exterminării”.

În al doilea rând, Maduro a anunțat că se va face apel la guvernele lumii pentru a continua denunțarea crimelor care se comit în Palestina și că va trebui să se respecte deciziile Organizației Națiunilor Unite (ONU).

De asemenea, a afirmat că se va convoca la o întâlnire comunitatea arabă care trăiește în Venezuela la o reuniune de lucru în care se vor trata tematici precum reconstrucția în momentul în care vor înceta atacurile militare ale Israelului împotriva Fâșiei Gaza.

Ministrul Afacerilor Externe al Palestinei, Riyad al Maliki, a mulțumit Republicii Bolivariene pentru că a fost primul stat care a trimis 10 tone de ajutor umanitar în Fâșia Gaza, un popor asediat de constante atacuri israeliene.

”Venezuela a demonstratcă este un adevăratprieten, un frate al poporului palestinian și plec cu o mare satisfacție față de tot ceea ce aceast frumoasă țară a oferit poporului Palestinei ”, a punctat acesta.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets