PDVSA participă la Săptămâna Internaţională a Petrolului la Londra


PDVSA_feb2016Caracas, 09 februarie 2016 (Agenţia Venezueleană de Ştiri).

Compania Petrolieră Venezueleană de Stat (PDVSA) participă la Săptămâna Internaţională a Petrolului (IP Week), eveniment ce se desfăşoară între 8 şi 11 februarie la Hotel Intercontinental Park, Londra, Regatul Unit şi în cadrul căruia cele mai importante companii ale lumii din domeniul petrolier îşi împărtăşesc experienţa în scopul de a genera alternative pentru dezvoltarea acestei industrii.

Evenimentul patronat de către PDVSA, beneficiază de prezenţa a mai mult de 50 de ţări şi companii dedicate producerii de petrol şi gaz, printre care compania naţională rusă Rosneft şi cele franceze Total şi Schlumberger, declară PDVSA în nota de presă.

Pe durata conferinţei direcţionate în sensul  discuţiei privind panorama energetică mondială, directorul intern pentru planificare al companiei de stat venezuelene, Sergio Tovar, a subliniat necesitatea de a obţine un preţ de echilibru al ţiţeiului, preţ care să garanteze rentabilitatea industriei şi să contribuie la stabilizarea pieţei hidrocarburilor, piaţă care din 2014 îşi menţine tendinţa de scădere.

Tovar a abordat unele perspective referitoare la explorarea riscurilor pe care le presupun reducerile de investiţii. A explicat importanţa coordonării în activitatea comună între ţările producătoare privind schimbul de tehnologie şi echipamente de explorare şi producţie.

A insistat ca sectorul să se centreze asupra recuperării, reechipării şi modernizării, precum şi asupra gestionării câmpurilor petroliere cu vechime şi să-şi menţină orientarea către managementul proiectelor, se detaliază în buletin.

În cadrul întâlnirii este prevăzută şi discutarea iniţiativelor ce contribuie la conducerea industriei către o economie mai sustenabilă, precum şi împărtăşirea perspectivelor şi provocărilor cu care se confruntă unele regiuni ale celor mai importanţi producători de hidrocarburi.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets