Pdvsa și-a arătat punctele tehnologice forte în cadrul Târgului Internațional de Știință și Tehnologie "Jacinto Convit"

Pdvsa și-a arătat punctele tehnologice forte în cadrul Târgului Internațional de Știință și Tehnologie “Jacinto Convit”


Caracas, 4 decembrie 2017 (Correo del Orinoco)

Petroleos de Venezuela (Pdvsa) și-a arătat potențialul și proiectele noi la Târgul Internațional de Știință și Tehnologie 2017 Jacinto Convit (FICTEC), care s-a desfășurat la Poliedro din Caracas.

În cadrul evenimentului, organizat de către Ministerul Puterii Populare pentru Educație Universitară, Știință și Tehnologie, au fost înființate peste 260 de standuri ale instituțiilor Guvernului Bolivarian, companii publice și private care promovează inovațiile venezuelene, lucrările științifice, inițiativele tehnologice și propunerile de dezvoltare pentru țară.62% dintre participanți provin de la companii private, în timp ce 38% erau companii publice.

Compania petrolieră de stat a arătat vizitatorilor FICTEC tehnologiile dezvoltate în Pdvsa Intevep, printre care se evidențiază HDH Plus, Orimatita, Intemul și Ripemac, toate prietenoase cu mediul, a declarat într-un comunicat de presă al industriei de stat.

HDH Plus este tehnologia de pavilion Intevep, care permite îmbunătățirea gazelor grele provenite de la Fâșia Petrolieră Orinoco și Orimatita, un densificator de fluide de foraj care folosește minereu de fier ca materie primă pentru a substitui tehnologiile străine.

Intemul și Ripemac, invențiile venezuelene care îmbunătățesc performanța și calitatea asfaltului, generează economii pentru națiuni.

Tehnicienii Pdvsa au arătat vizitatorilor procesul de fabricare al uleiurilor minerale albe, utilizate în industria farmaceutică, alimentară și cosmetică produse de compania de stat din Complexul de Lubrifianți și Chimicale Vass.

De asemenea, au fost prezentate progresele grefei socialiste, o propunere a clasei muncitoare de a stimula capacitatea de producție și dezvoltare a fiecărei zone din industrie, pentru a reduce importul de produse. Filiala Pdvsa Industrial a expus echipamentele alternative de generare a energiei asamblate în țară, precum și dezvoltarea de software și soluții informatice cum ar fi Scada, un sistem care permite colectarea de informații în domeniul proceselor operaționale ale industriei.

În cadrul acestui târg tehnologic au fost expuse potențialitățile sectorului productiv al țării, și a fost facilitat schimbul între investitorii străini și naționali, universitățile și centrele de cercetare ale Statului venezuelean, pentru a promova dezvoltarea de noi industrii.

Târgul s-a numit Jacinto Convit, în omagiul acestui emblematic medic venezuelean, care, de foarte tânăr, a inițiat studii de cercetare și a dezvoltat un vaccin împotriva leprei, folosit în întreaga lume.

Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets