PDVSA ȘI ROSNEFT AU CĂZUT DE ACORD ÎN CONSTITUIREA UNEI COMPANII MIXTE DE PRODUCȚIE A GAZULUI NATURAL


Președinții PDVSA, Eulogio del Pino și ROSNEFT, Igor Sechin

Președinții PDVSA, Eulogio del Pino și ROSNEFT, Igor Sechin

Caracas, 21 iunie. AVN.

Compania de Stat în materie Petrolieră Petróleos de Venezuela (PDVSA) și Compania de stat rusă ROSNEFT au semnat o serie de acorduri în vederea creșterii producției petrolului și gazului în țară.

Pe perioada desfășurării Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg, care a avut loc săptămâna trecută în Rusia, președinții PDVSA, Eulogio del Pino și ROSNEFT, Igor Sechin, au căzut de comun acord asupra unui plan strategic al investițiilor în petrol și gaz, care stabilește principiile constituirii unei companii mixte dedicată construcției și operațiilor de infrastructură în materie de producție de gaz natural în sectoarele de coastă la marginea Mejillones, Patao și Râului Caribe, localizate pe coasta orientală a Venezuelei.

Ca parte a acestui plan, PDVSA și ROSNEFT vor dezvolta o nouă infrastructură de îmbunătățire pentru companiile mixte constituite în Fâșia Petroliferă a Orinoco (FPO) ”Hugo Chavez”, PeroMiranda și PetroVictoria, ”sub o concentrare optimizată a investițiilor pentru asigurarea rentabilității, lucru care impune o nouă evaluare a pieței”, menționează într-un comunicat de presă compania petrolieră de stat.

De asemenea, are în vedere executarea proiectului José Antonio Anzoátegui (Jose), pe care îl are în desfășurare PDVSA în vederea atingerii unei noi capacități de procesare a 145.000 de barili/zi (mbd) de petrol extragreu.

PDVSA și ROSNEFT au fost de acord, de asemenea, în a încheia înainte de primul trimestru al anului 2016, planul de delimitare al zonei care corespunde companiei mixte PetroMiranda, situată în Statul Anzoátegui.

“Ambele companii au inițiat imediat după luarea deciziei finale cu privire la investiție, construirea primei mașinării pentru îmbunătățirea producției petrolului de 42 de grade API, începând de la petrolul extra greu de 8 grade API, de al cărui proiect se ocupă compania mixtă SUPSA; constituită între compania spaniolă Tehnici Reunite și PDVSA Inginerie și Construție”, indică nota de presă.

Compania Petromiranda, compusă din PDVSA, prin Corporația Venezueleană a Petrolului și Consorțiul Național Petrolier al Rusiei, a fost creată în martie 2010 prin explorarea, exploatarea și procesarea petrolului, cu 40% capital rusesc și 60% capital venezuelean.

Ca parte a compromisului său de a spori eficiența investițiilor în Venezuela, compania de stat rusească ROSNEFT, a achiziționat un echipament de perfoare a puțurilor de producție în cadrul companiilor mixte în cadrul cărora Federația Rusă este parte acționară.

Ambele companii statale sunt una o companie mixtă care prestează servicii petroliere și alta orientată către ingineria construcției și infrastructurii petroliere și non-petroliere, care se va ocupa de companiile mixte și va sprijini construcția lucrărilor de dezvoltare socială în cadrul comunităților.

În materie educațională, PDVSA, ROSNEFT și Universitatea de la Gubkin, specializată în materie de hidrocarburi, au semnat o convenție care va permite unui grup de tineri profesioniști venezueleni, care lucrează în industria petrolieră națională să beneficieze de programe profesionale de masterat începând cu acest an.

Președinții PDVSA, Eulogio del Pino și ROSNEFT, Igor Sechin

Președinții PDVSA, Eulogio del Pino și ROSNEFT, Igor Sechin

ROSNEFT este asociat minoritar al Venezuelei în cadrul a cinci companii mixte de produția petrolului atât în Fâșia Petrolieră a Orinoco, în Nordul Monagas, cât și pe coasta occidentală a Lacului Maracaibo (Petro Miranda, Petro Victoria, Petro Perijá, Petro Monagas și Boquerón).

”Aceste acorduri strategice și operaționale sunt cheile consolidării Republicii Bolivariene Venezu ela ca putere energetică mondială. ROSNEFT este un partener de încredere care contează pe tehnologie și experiență recunoscute la nivel mondial, fiind compania petrolieră cea mai importantă din Rusia, alături de care PDVSA dezvoltă o strategie comună de furnizare către piețele Chinei sau Indiei”, a indicat recent titularul PDVSA, Eulogio Del Pino.

În luna mai, Guvernului venezuelean a abrobat împreună cu ROSNEFT investiția a 14.000.000.000 USD în proiecte pentru a dubla producția petrolieră, în special în FPO.

Cooperarea bilaterală între Venezuela și Rusia răspunde uneo strânse și profunde relații strategice care a permis atingerea a 255 de acorduri semnate, care derivă în cele 57 de proiecte care se desfășoară în diferite arii, printre care sectorul petrolier, tehnico-militar, educație, cultură, locuințe, habitat și tehnologie.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets