Petreceri, culoare și ritm, aceasta este modul în care sunt trăite carnavalurile în Venezuela


culoare_ritmCaracas, 21 februarie 2017 (Noticias)

În intervalul dintre lunile februarie și martie, în Venezuela au loc tradiționalele sărbători de Carnaval. În această perioadă, țara noastră se umple de larmă, culori, dansuri, măști și numeroase petreceri.

În toate regiunile tării noastre, se simte ambianța festivă. Dacă ne vizitezi patria în aceste zile, vei putea să asiști la defilarea carelor alegorice, la parada costumelor de carnaval și a costumelor specifice fiecărei zone. Vei putea să dansezi în sunetul muzicii tradiționale, așa cum este Calipso, un gen de muzică produs de osmoza culturilor, care, în sudul Venezuelei, a abandonat atracția pentru aur a miilor de emigranți, îndeosebi a celor din Antilele Britanice și Franceze, care au îmbogățit tradițiile culturale.

De asemenea, pe străzi vei putea asculta salsa și samba, și te vei molipsi de această muzică veselă. Deși în toate regiunile există același spirit de voioșie și sărbătoare, vei putea observa că fiecare zonă are propriul mod de a sărbători Carnavalul, iar petrecerile din Carúpano, Callao, Maturín, Mérida, Cumaná și Coro sunt printre cele mai tradiționale și renumite. În Callao au loc parade, iar pregătirile încep încă din ianuarie. Sunt faimoase, de asemenea, matroanele, îmbrăcate în costume tradiționale, dar și demonii care, cu măști impresionante, însoțesc petrecerile cu muzica tradițională Calipso și cu dansurile tradiționale.
În statul Sucre, de peste 50 de ani în mod neîntrerupt, are loc carnavalul din Carúpano, cu petreceri exuberante care, datorită grandorii, constituie o atracție turistică. Sunt populare și petrecerile din statul Zulia, unde are loc o paradă tradițională a măștilor. În Mérida, are loc Târgul Internațional al Soarelui, care printre activitățile sale, include alegerea reginei, parade și coride. În Barquisimeto, petrecerile au evoluat an de an, cu parade de peste 100 de care alegorice, concerte și întreceri.

Oriunde te-ai afla, vei putea să te delectezi și să însoțești voioșia manifestată de venezueleni cu ocazia acestei sărbători deosebite și pline de tradiții.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets