Petro Caribe și ALBA își reafirmă compromisul în combaterea foametei și sărăciei


g-10882Chile, 11 mai 2014 (MPPRE).

La finalul celei de-a XXXIII Conferințe Regionale a FAO, țările membre ale PetroCaribe și ALBA s-au întâlnit vineri 9 mai pentru a analiza și consolida împreună un efort comun împotriva sărăciei exteme și a a foametei în regiune.

Reuniunea a fost condusă de Secretarul Executiv al ALBA-TCP și de președintele PetroCaribe, Bernardo Alvares, viceministra venezueleană pentru America Latină și Caraibe, Veronica Guerrero și de Secretarul Regional, Raul Benitez.

Participanții au căzut de acord în necesitatea de a ratifica comprimisul cu FAO în vederea implementării Planului de Eradicare al Foametei și Sărăciei ”Hugo Chavez”. În acest sens, Secretarul Benitez a explicat că pentru a reuși să se dea curs Planului de Lucru, FAO va pune în agenda viitoare vizite în toate statele membre ale PetroCaribe, lucru prin care se va permite să se reunească eforturile pentru a duce la bun sfârșit Planului Hugo Chavez; în același timp s-a făcut cunoscut faptul că Planul poate fi adoptat și de alte organisme internaționale precum MERCOSUR.

În acest context, ambasadorul Bernanrdo Alvarez a asigurat că există o mare forță și inițiativă a statelor din regiune în stabilirea legăturilor de cooperare și ajutor mutual, cu obiectivul de a avansa în soluționarea problemelor sociale din regiune. A exemplificat aceas proactivism în acordul recent dintre Venezuela și Argentina, lucru care a permis transportul a 44 de tractoare în Haiti, cu scopul de a consolida industria orezului, axă fundamentală în lupta împotriva foametei și a subnutriției.

La rândul său, viceministra pentru America Latină și Caraibe a Venezuelei, Veronica Guerrero, a evidențiat sensul unității și al complementarității țărilor din regiune, lucru care a permis un progres important în sectorul justiției sociale.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets