Petrocaribe: unsprezece ani asigurând bunăstarea popoarelor din Caraibe

Petrocaribe: unsprezece ani asigurând bunăstarea popoarelor din Caraibe


petrocaribe_chavezCaracas, 29 iunie 2016 (MPPRE)

Cu ocazia sărbătoririi a 11 ani de Petrocaribe, diplomați acreditați din Republica Bolivariană Venezuela au făcut miercuri un tur la “Sediul Muntelui F-4” pentru a onora memoria fondatorului acestuia, Comandantul Etern, Hugo Chavez.

În cadrul acestei întâlniri, reprezentanți ai Haiti, Jamaica, Cuba, El Salvador, Republica Dominicană, Saint Vincent și Grenadine au fost însoțiți de secretarul executiv și vice ministrul din America Latină și Caraibe, Alexander Yánez, precum și de diplomatul venezuelean Roy Chaderton Matos.

Alexander Yanez a subliniat importanța acestei organizații creată în 2005 la inițiativa Comandantului Hugo Chavez, care reprezintă motorul fundamental pentru dezvoltarea popoarelor caraibiene.

“Petrocaribe are trei obiective principale, în primul rând, garanția energetică a țărilor membre; în al doilea rând, dezvoltarea socială productivă; și, în cele din urmă, integrarea regională”.

Yanez a spus că, în ciuda situației prețurilor petrolului, Petrocaribe “va rămâne marea formulă de aprovizionare și garanție energetică a țărilor din Caraibe”.

petrocarib11aniPetroCaribe s-a născut la data de 29 iunie 2005, în orașul Puerto de la Cruz, Venezuela, și este compus din 19 țări: Antigua și Barbuda, Bahamas, Belize, Cuba, Dominica, El Salvador, Granada, Guatemala, Guyana, Haiti, Honduras, Jamaica, Nicaragua, Republica Dominicană, Saint Kitts și Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent și Grenadine, Surinam și Venezuela.

Comandantul Hugo Chavez a definit Petrocaribe ca fiind mecanismul integrator, de unificare și eliberare, “o propunere născută din cea mai profundă conștiință bolivariană (…)”.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets