Pico Bolivar, coroana Cordilierilor Andini Venezueleni


cordilieri_andini_venezueleniCaracas 27 septembrie 2016 (N24)

Astăzi, Ziua Mondială a Turismului îți arătăm Pico Bolivar, cel mai înalt vârf din Venezuela, care ajunge la o înălțime de 5.007 metri. Acesta este situat în Parcul Național Sierra Nevada, în statul Merida, și este unul dintre cei Cinci Vulturi Albi care alcătuiesc Cordiliera Anzilor Venezueleni.

Pico Bolivar a fost cunoscut inițial cu numele de vârful Coloana, până în anul 1925, atunci când a apărut propunerea de a fi redenumit în onoarea Eliberatorului celor șase națiuni și fondatorul Marii Columbii, Simon Bolivar.

Primele încercări cunoscute de a cuceri partea de sus a vârfului Bolivar, datează de la sfârșitul secolului XIX și începutul secolului XX, deși toate au fost fără succes.

În 1922, geologul elvețian Moritz Blumenthal a încercat, dar a reușit să ajungă doar până la ghețarul Timoncito, situat în partea de sud a Vârfului Bolivar.

Primii care au pus piciorul pe cel mai înalt vârf din Venezuela au fost venezuelenii Enrique Bourgoin și Domingo Peña. Acest fapt s-a realizat la data de 5 ianuarie 1935.

În interiorul zonei din jurul vârfului Bolivar se află patru ghețari care au fost studiați de la mijlocul secolului XX.

Acești ghețari și-au redus masa din cauza încălzirii globale, până la punctul în care doi dintre ei au dispărut, și ceilalți doi continuă să se reducă alarmant încă de la începutul anilor 1970.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets