Plaja El Agua: litoralul care avansează în materie de turism


Plaja El AguaCaracas, 20 aprilie 2016 (Stiri24).

Insula Margarita, unul dintre locurile ideale pentru a se bucura de câteva zile de relaxare şi distracţie, a devenit una dintre atracţiile turistice majore ale Venezuelei, datorită faptului că oferă alternative pentru toate gusturile: de la biserici şi păduri de mangrove până la lagune şi plaje, printre care Plaja El Agua.

Cu scopul de a se putea bucura de acestă staţiune balneară şi de a face din Plaja El Agua un punct de referinţă în turism, Guvernul şi sectorul privat au realizat acţiuni comune în care s-au investit 72 de milioane de dolari.

Este de asemenea în curs de implementare Planul Maestro pentru Dezvoltarea Ecoturismului în această fâşie de litoral, cu obiectivul de a îmbunătăţi condiţiile ambientale şi a continua astfel amplificarea şi optimizarea ofertei turistice, cu participarea comunităţii regiunii în procesul productiv-economic.

Procesul de igienizare ambientală a presupus demolarea unor structuri şi înlăturarea de materiale şi resturi de pe plajă, favorizând avansul din punct de vedere ambiental şi turistic. Proiectul include un bulevard cu piste pentru pietoni şi pentru biciclete, un spaţiu destinat conservării broaştelor ţestoase şi amenajarea mai multor locuri de agrement.

Cu o lungime de patru kilometri, 30 de metri de nisip fin şi numeroase restaurante, această plajă este un loc ideal pentru turişti, a afirmat Elizabeth Farías, nativă a Margaritei, care lucrează la unul dintre localurile din zonă.

În încheiere, ea a subliniat că lucrând toţi împreună, această fâşie de litoral va fi transformată într-un loc paradisiac de care să se poată bucura toţi venezuelenii precum şi străini.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets