Popoarele Alba-TCP felicită triumful electoral al președintelui Daniel Ortega în Nicaragua


logo-webalbaCaracas, 07 Nov. AVN.

Luni, Alianța Bolivariană pentru Popoarele Americii Noastre – Tratatul de Comerț al Popoarelor (Alba-TCP) a felicitat victoria electorală obținută duminică de către președintele Nicaragua, Daniel Ortega, reales cu mai mult de 70% din voturi.

Prin intermediul unui comunicat, publicat pe pagina web a Ministerului Puterii Populare pentru Afaceri Externe din Venezuela, țările din Alba-TCP ’’consideră că această victorie incontestabilă nu este doar un nou triumf al Revoluției Sandiniste, dar, de asemenea, este reafirmarea conștiinței oamenilor ca fiind cea mai puternică apărare și garantarea democrației sociale’’.

În continuare comunicatul integral:

ALIANȚA BOLIVARIANĂ PENTRU POPOARELE AMERICII NOASTRE – TRATAT DE COMERȚ AL POPOARELOR (ALBA-TCP)

Țările din Alianța Bolivariană pentru Popoarele Americii Noastre- Tratat de Comerț al Popoarelor (ALBA-TCP), felicită Guvernul de Regularizare și Unitate Națională din Nicaragua, condus de către Comandantul Daniel Ortega Saavedra, pentru victoria electorală covârșitoare de la alegerile realizate duminică 06 noiembrie 2016.

De asemenea, recunosc transparența procesului electoral și felicită instituțiile statului Nicaragua care au organizat și au condus alegerile. Subliniază maturitatea poporului din Nicaragua și sărbătoresc puterea și exercitarea deplină a democrației în țară.

Țările din Alianța Bolivariană pentru Popoarele Americii Noastre – Tratat de Comerț al Popoarelor (Alba-TCP), consideră că această victorie incontestabilă nu este doar un nou triumf
al Revoluției Sandinistă, dar, de asemenea, este reafirmarea conștiinței oamenilor ca fiind cea mai puternică apărare și garantarea democrației sociale.

Victoria Revoluției Sandiniste este un fapt istoric în actuala conjunctură regională, ceea ce demonstrează validitatea luptelor sociale, și ne angajează să continuăm construirea Marii Patrii latinoamericană și caraibiană, sub moștenirea Eliberatorului Simon Bolivar, a lui Augusto C. Sandino, Jose Marti, Farabundo Marti, Ernesto Che Guevarra, Eloy Alfaro și a Comandantului Etern Hugo Chavez.

Caracas, 07 noiembrie 2016

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets