POPORUL VENEZUELEAN A OFERIT O LECȚIE DE DEMNITATE


Palatul Miraflores, Caracas

presedinte_maduro_popor“Felicitări pentru această extraordinară participare populară (…) la democrația socialistă adevărată, pentru a asculta poporul, care a vorbit cu vocea și gândirea sa clare”.

Cu aceste cuvinte mandatarul național și, de asemenea, președintele Partidului Socialist Unit al Venezuelei (PSUV), Nicolás Maduro Moros, a descris acest proces electoral intern al partidului roșu, duminică 28 iunie, prin intermediul căruia s-au ales candidații la alegerile parlamentare din data de 6 decembrie.

Președintele a indicat că în timp ce dreapta se reunește la New York pentru ”a pune în evidență sondajele sale”, în Venezuela se află un popor muncitor care este dispus să lupte, care dorește pace și democrație, ”poporul a fost provocat, dar va  învinge”.

După părerea sa dreapta nu poate înțelege noul stat care există, nu înțelege că există o țară care a luat ființă în pofida voinței lor și încă o dată acționează sub o formă de excludere, răspunzând la apelului eliștilor și al falsei democrații.

În acest sens, alegerile parlamentare reprezintă confruntarea dintre două modele: cel excluzionist și cel al poporului, cel al elitelor și cel al adevăratei participări democrative, care mai presus de orice conține nașterea unui nou lidership, a explicat Nicolás Maduro.

Felicitări poporului, să ne pregătim de noi victorii, să muncim cu umilință pe drumul istoriei (…). Datorită lui Chávez și poporului. Dumnezeu să binecuvinteze Revoluția Bolivarianăa spus via telefon, președintele în cadrul unei conferințe de presă pentru directorii partidului roșu în cadrul Teatrului Municipal din Caracas.

Având în vedere încă marile cozi care încă existau în centrele de votare, Maduro a dat instrucțiuni Ministrului Puterii Populare pentru Apărare Vladimir Padrino López, să garanteze logistica necesară pentru siguranță și transport pentru ca poporul să continue să poată ajunge la urne. Pe de altă parte, președintele Adunării Naționale și prim vicepreședintele PSUV, Diosdado Cabello, a semnalat faptul că ”poporul venezuelean a dat o lecție de demnitate și ne simțim mândrii de ea”.

A scos în evidență și faptul că dreapta venezueleană a organizat alegerile doar în 33 de circuite, pe când PSUV în 87 de circumscripții pentru alegerile din 6 decembrie, ceea ce denotă caracterul democratic al procesului bolivarian.

”Sunt sigură că ceea ce s-a întâmplat astăzi este o manifestare spontană a forței politice, care se va repeta la data de 6 decembrie mai puternic chiar (…). Cele mai bune lucruri ale acestei revoluții urmează”, a punctat acesta.

A adus aminte că drumul ales de Revoluția Bolivariană a fost cel al unei alegeri și oamenii au fost alături de comandantul Hugo Chávez întotdeauna, întotdeauna, deoarece pe steagul Revoluției scrie pace. Cu toate acestea, a atras atenția cu privire la faptul că rezultatele din 6 decembrie ar putea genera turbulențe pe străzi, cauzate de dreapta, care se simte deja înfrântă, și a subliniat în acelașu timp că în niciun alt loc din lume nu există democrația care se exercită astăzi în Venezuela.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

 

Latest Tweets