Președinte Xi Jinping: China și Venezuela mențin o relație fructoasă și de termen lung


Caracas, 12 iulie 2014 (RNV)

În cadrul vizitei sale în regiune, președintele președintele Republicii Populare China, Xi Jinping, scoate în evidență relațiile pe care țara sa le-a avut dintotdeauna cu regiunea Americii Latine și Caraibe dintr-o perspectivă strategică și pe termen lung. Această afirmație a făcut-o în scris, în cadrul unui interviu.

Mandatarul chinez a amintit faptul că ” în ultimii ani, volumul comercial între ambele părți a cunoscut o creștere constantă, ajungând în 2013 la cifra record de 261 mii 600 milioane de USD. China este deja cel de-al doilea partener comercial și cea de-a treia bază de inverstiții din regiune”.

Vizita șefului Statului chinez, care a inclus, de asemenea, vizite în Argentina, Venezuela și Cuba, a început în Brazilia, cu participarea sa la Summitul Grupului Brics (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud) și la un Summit cu cei patru reprezentanți ai Comunității de State Latino-Americare și Caraibiene (Celac) pentru a dezbate detalii cu privire la Forumul Economic prevăzut pentru sfârșitul acestui an în Beijing, China.

”Anul acesta este marcat de cea de-a 40-lea aniversare de la stabilirea relațiilor diplomatice între China și Venezuela. În aceștui 40 de ani, mai ales începând cu anul 2001 când s-a creat Asociația Strategică destinată Dezvoltării Bilaterale China-Venezuela, relațiile bilaterale au cunoscut o dezvoltare sustenabilă și accelerată, evidențiată prin numeroasele schimburi la nivel înalt, constanta încredere politică mutuală și rezultatele fructoase ale cooperării substanțiale în sectoarele financiare, energie, infrastructură, agricultură și înaltă tehnologie”, a afirmat președintele Xi Jinping.

 

Președintele Xi Jinping va vizita Palatul Legislativ venezuelean

Caracas, 15 iulie 2014 (SIBCI).

Parlamentarii venezueleni vor primi luni, 21 iulie, la orele 8:30, la Palatul Legislativ, vizita președintelui Republicii Populare China, Xi Jinping.

Informația a fost comunicată de vice-președintele Adunării Naționale, Dario Vivas, în cadrul sesiunii ordinare de marțea trecută.

Vizita – a afirmat președintele Republicii, Nicolás Maduro Moros pe 11 iulie – are ca obiectiv ratificarea alianței integrale de dezvoltare existentă între ambele națiuni în materie economică, tehnologică și agricolă.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets