Președintele Maduro a adresat scrisoarea solicitând Sanctității Sale Papa Francisc medierea lui privind folosirea copiilor în protestele opoziției


protesteSSPFCaracas, 13 iunie 2017 (MPPRE)

Marți, comisia prezidențială compusă din Cancelarul Delcy Rodriguez și miniștrii Ernesto Villegas, Elias Jaua și Blanca Eekhout, a înmânat Nunțiului Apostolic scrisoarea trimisă de către șeful Statului venezuelean, Nicolas Maduro, pentru Papa Francisc.

În aceasta, se solicită Pontifului intervenția pentru ca sectoarele opoziției să oprească folosirea copiilor și adolescenților în manifestațiile violente, a declarat Ministrul Puterii Populare pentru Afaceri Externe.

„Folosirea perversă a minorilor în violența opoziției este împotriva Convenției Internaționale pentru Drepturile Copilului”, a subliniat Cancelarul venezuelean.

În programul său de duminică, Președintele Nicolas Maduro a anunțat trimiterea unei scrisori către cel mai înalt reprezentant al Bisericii Catolice, pentru a solicita medierea acestuia față de folosirea copiilor și adolescenților în protestele violente promovate de sectoarele adverse ale Guvernului venezuelean.

Anterior, Guvernul Venezuelei a denunțat la Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (Unicef, pentru acronimul în engleză), cum grupuri extremiste ale opoziției foloseau copii și adolescenți în acțiunile lor de ură, în această spirală de violență prelungită de la 1 aprilie, după cum a informat joi viceministrul de Afaceri Externe pentru Teme Multilaterale ale Venezuelei, Ruben Dario Molina de la New York.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets