Președintele Maduro a cerut să se proiecteze o rută pentru stabilitatea pieței energiei


congres_energie1Istanbul, 10 octombrie 2016 (MPPRE).

Din sesiunea Plenară unde are loc cel de-al XXII-lea Congres Mondial al Energiei, în orașul Istanbul, Republica Turcia, președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolas Maduro Moros, a ridicat în fața țărilor participante problema referitoare la ultima expresie de a lucra împreună pentru echilibrul piețelor de energie, pentru a asigura dezvoltarea și progresul tehnologic al popoarelor lumii.

În prezentarea sa, președintele a spus că, în secolul XXI s-a luat în considerare consolidarea a “unei noi geopolitici, unei noi geoeconomii care a început să înmugurească în această lume multicentrică și multipolară, care începe să apară în toate dimensiunile sale, se evidențiază și înflorește”.

Maduro a asigurat că Venezuela se află într-un proces rapid de diversificare a modelului său economic, având în vedere că implantarea modelului petrolier care a târât țara în ultimele decenii, a stagnat în dependența bogăției și a potențialelor economiei naționale.

El a reiterat faptul că Venezuela se află în prezent la acest Congres pentru a arăta și a oferi țărilor din lume și corporațiilor transnaționale potențialul și oportunitățile de investiții oferite de Patria Mare a lui Bolivar, pentru a paria pe dezvoltarea popoarelor.

“Este în secolul XXI când încep să apară semnele pentru o dezvoltare diversificată, cu motoare și surse noi de bogăție, este cea mai mare provocare pe care o avem în prezent, în timp ce încă suntem o țară energetică, petrolieră, devenim o țară cu surse noi de bogăție naturală, materială, financiară”, a declarat acesta.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets