Președintele Maduro a denunțat intervenția Statelor Unite împotriva Venezuelei


denuntare_MCaracas, 19 februarie 2017 (MPPRE)

Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolás Maduro, a denunțat duminică faptul că liderii opoziției venezuelene promovează o nouă intervenție a Statelor Unite în țară.

„Prin solicitarea unei astfel de intervenții, vor deschide porțile unei intervenții criminale a Imperiului, și în orice țară, aceasta constituie o infracțiune, conform Constituției, este înaltă trădare”, a afirmat președintele Maduro.

De asemenea, a declarat că opoziția venezueleană și imperiul nu acceptă faptul că, în acești 18 ani, Revoluția Bolivariană a continuat să surmonteze numeroase amenințări, agresiuni și conspirații împotriva poporului venezuelean.

Președintele a cerut respectarea suveranității statelor și a accentuat că Venezuela „joacă un rol de stabilitate” în regiune.

„Venezuela este garanția stabilității, fundamentul păcii și coeziunii întregii zone a Americii Latine și Caraibelor”, a subliniat acesta.

A făcut un apel la reluarea inițiativei integrării și armonizării CELAC, UNASUR, MERCOSUR, PETROCARIBE și ALBA, ca exemplu al edificării unor relații bilaterale și multilaterale care contribuie la progresul națiunilor.

Acțiuni teroriste în numele păcii

Președintele a arătat că administrația Statelor Unite a acționat întotdeauna sub pretextul că acțiunile pe care le întreprinde sunt în favoarea popoarelor lumii, menționând ca exemplu intervenția desfășurată în Libia, o acțiune
care, ca urmare a bombardamentelor, a avut ca rezultat un bilanț de peste 200.000 de morți și orașe în ruine.

De asemenea, a menționat faptul că în urma atacării și bombardării Siriei, cele opt milioane de persoane strămutate și un oraș distrus au fost rezultatul politicilor internaționale greșite, așa cum a fost și invadarea Irakului.

Șeful statului a afirmat că pe parcursul cele două mandate exercitate de fostul președinte al Statelor Unite, Barack Obama, au fost comise aceleași erori ca și sub conducerea fostului președinte George W. Bush, respectiv de promova lovituri de stat, agresiuni deschise, printre alte acțiuni, împotriva națiunilor indepedente și suverane.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets