PREȘEDINTELE MADURO A RATIFICAT CEREREA LUI BAN KI-MOON DE A CONTINUA CU BUNELE OFICII PENTRU REZOLVAREA CONTROVERSEI DESPRE GUAYANA ESEQUIBA


REPUBLICA BOLIVARIANĂ VENEZUELA
MINISTERUL PUTERII POPULARE PENTRU
AFACERI EXTERNE
COMUNICAT

Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolas Maduro Moros, a avut o întâlnire cu Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, Domnul Ban Ki-moon, în orașul Quito, în cadrul Conferinței Mondiale Habitat III.

Președintele Maduro a ratificat cererea Secretarului Ban Ki-moon, realizată personal în iulie 2015, pentru a continua mecanismul existent al Bunelor Oficii în soluționarea controversei teritoriale despre Guayana Esequiba.

Acordul de la Geneva din 17 februarie 1966, un instrument suficient pentru soluționarea acestei controverse teritoriale, ordonează în preambulul său că aceasta trebuie să fie rezolvată pe cale amiabilă, într-un mod acceptabil pentru ambele părți. Consecința juridică imediată a fost întotdeauna excluderea unei soluții în sediul jurisdicțional.

În mod similar, pentru a aborda această dispută teritorială, este strict relevantă utilizarea mediilor politice și diplomatice de soluție pașnică a conflictelor, utilizate în mod succesiv.

Secretarul General Ban Ki-moon a profitat de această ocazie pentru a își lua rămas bun de la Președintele Maduro, care, la rândul său, i-a urat succes în noile sale planuri.

Quito, 17 octombrie 2016

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets