Președintele Maduro a reiterat apelul la dialog pentru a păstra pacea


NMapr2017Caracas, 17 aprilie 2017 (RNV)

Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolas Maduro, a confirmat duminică dispoziția sa pentru dialog cu toate sectoarele, pentru a păstra pacea și liniștea în țară.

„Confirm toată voința mea pentru un dialog sincer, fără condiții, și care să continue discuțiile pe diverse teme necesare pentru țară; și fac un apel către opoziție să renunțe la calea violenței, a conspirației, a loviturilor de stat, a intervenționismului, să se folosească de cuvinte, de dialog, și să înceteze cu planurile lor eșuate de a face rău țării”, a declarat președintele venezuelean în timpul unui discurs de la Palatul Miraflores.

Acesta a spus că „dialogul este calea prin care se poate construi un cuvânt comun, interese comune și este singurul mod civilizat pe care îl cunoaște omenirea, dialogul pentru pace”.

El a spus că Venezuela nu este o țară în care se va interveni, care să fie monitorizată, sau controlată.
„Venezuela își va continua drumul de țară autonomă, independentă, suverană, și cu propriul drum de pace cu propriul nostru model; problemele venezuelenilor trebuie să le rezolvăm noi, nimeni nu se amestecă în problemele Venezuelei, pentru că noi nu intervenim în problemele nimănui în această lume”, a subliniat acesta.

În acest sens, a dat exemplu intervențiile țărilor imperialiste cum ar fi Irak, Afganistan și Libia.

El a reiterat faptul că este necesar să se stabilească un dialog cu toate sectoarele și să se ajungă la un numitor comun care să permită Venezuelei să își pună bazele și să consolideze o țară puternică.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets