Președintele Maduro a susținut o conversație telefonică cu Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan


maduro_erdoganCaracas, 09 Noiembrie. AVN.

Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolás Maduro, a susținut miercuri o conversație telefonică cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdoğan, care și-a manifestat solidaritatea cu patria bolivariană în contextul presiunilor dreptei venezuelene de a pune capăt păcii și stabilității în țară.

În cadrul conversației telefonice – efectuate de Recep Tayyip Erdoğan șefului statului venezuelean— mandatarul turc a salutat de asemenea procesul de dialog dintre Guvernul Bolivarian și opoziția din Venezuela, și care contează pe sprijinul reprezentanților Uniunii Națiunilor Sud-Americane (UNASUR) și a foștilor președinți José Rodríguez Zapatero (Spania), Leonel Fernández (Repablica Dominicană), y Martín Torrijos (Panama), și trimisul special al Vaticanului.

Informația a fost oferită prin intermediul unui comunicat de presă al Ministerului de Externe al Venezuelei.

În continuare comunicatul integral:

REPUBLICA BOLIVARIANĂ VENEZUELA
MINISTERUL PUTERII POPULARE PENTRU RELAȚII EXTERNE
COMUNICAT

Guvernul Republicii Bolivariene Venezuela informează că Președintele Nicolas Maduro Moros a susținut o conversație telefonică, pe 9 noiembrie a.c. cu Președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan.

Președintele Erdoğan l-a contactat telefonic pe Președintele Maduro pentru a-i manifesta solidaritatea și sprijinul pentru guvernul legitim și constituțional al Venezuelei, înaintea încercărilor de destabilizarea și violență a factorilor opozitori, care pretind să substituie voința poporului prin acțiuni antidemocratice.

De asemenea, Președintele Turcia și-a exprimat sprijinul în cadrul procesului de dialog convocat de Președintele Nicolas Maduro, salutând compania Vaticanului în acest proces de facilitare a comunicării.
Președintele Nicolas Maduro a mulțumit Președintelui Erdogan pentru bunele sale sfaturi în aceea ce privește apărarea democrației împotriva loviturile ușoare și a salutat excelenta întâlnire bilaterală susținută de ambii demnitari în cadrul Congresului Mondial al Energiei care a avut loc recent în Istanbul.

Președinții Nicolas Maduro și Recep Tayyip Erdoğan au căzut de acord cu privire la consolidarea relațiilor de cooperare și prietenie, care vor oferi prime rezultate în următoarea vizită a Președintelui Turciei în Venezuela, în care este prevăzută semnarea unor acorduri importate la nivel bilateral.

Caracas, 09 noiembrie 2016

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets