Preşedintele Maduro anunţă mecanismele pentru consolidarea integrării cu regiunea Caraibe


presedinte_Maduro1Kingstown, 2 noiembrie 2015 (Ministerul Puterii Populare pentru Relaţii Externe).

Preşedintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolás Maduro, a anunţat astăzi, în San Vicente şi Granadinas, iniţierea mecanismelor menite să întărească legăturile economice dintre ţara sa şi regiunea caraibeană.

Maduro, care tocmai realizează o vizită oficială, a comunicat înfiinţarea, cât mai curând, a unei corporaţii pentru comerţ exterior în partea estică a Venezuelei, al cărei obiectiv specific va fi aprofundarea cooperării cu această zona geografică.

Şeful Statului a convenit cu  San Vicente şi Granadinas asupra intensificării comerţului şi a schimbului de produse, atât cu această regiune cât şi cu restul ţărilor Caraibelui de Est.

În plus, a considerat ca necesară facilitatea operaţiunilor financiare şi de transport, în vederea eficientizării activităţii economice.

Pe de altă parte, a invitat întreprinzătorii din regiune să participe la un târg comercial în oraşul  Puerto La Cruz,  cu scopul de a analiza potenţialul colaborării.

Liderul bolivarian a expus, de asemenea, faptul că în contextul cooperării cu Alianţa Bolivariană pentru Popoarele Americii Noastre – Tratatul de Comerţ al Popoarelor (ALBA-TCP), studenţii din San Vicente vor primi o donaţie de 7500 de tablete Canaima, asamblate în Venezuela.

Potrivit declaraţiilor preşedintelui Maduro, programele sociale venezuelene adresate învăţământului  vor coordona împreună cu şcolile din regiune o serie de proiecte pentru predarea limbii engleze.

presedinte_Maduro2Preşedintele a considerat că pentru constituirea regiunii Caraibe într-o zona puternică de dezvoltare este necesară încă şi mai mult consolidarea legăturilor interne.

Preşedintele Maduro consideră că ceea ce s-a obţinut până în acest moment se datorează puternicei voinţe politice de integrare reflectată de Alianţa Bolivariană pentru Popoarele Americii Noastre – Tratatul de Comerţ al Popoarelor (ALBA-TCP), precum şi de mecanismul de cooperare energetică Petrocaribe, alături de alte structuri latino americane. În acest sens, a evidenţiat activitatea primului ministru din San Vicente şi Granadinas, Ralph Gonsalves.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets