Președintele Maduro avertizează că guvernele Statelor Unite, Columbiei și Spaniei urmăresc sabotarea alegerilor prezidențiale

Președintele Maduro avertizează că guvernele Statelor Unite, Columbiei și Spaniei urmăresc sabotarea alegerilor prezidențiale


Caracas, 25 ianuarie 2018 (AlbaCiudad)

Președintele Republicii, Nicolás Maduro, a avertizat joi că factori externi precum guvernul Statelor Unite, cel al Columbiei și cel al Spaniei umăresc sabotarea alegerilor prezidențiale care vor avea loc în primele patru luni ale anului, așa cum a fost stabilit de Adunarea Națională Constituantă.

“Imperialismul nord-american, guvernul Statelor Unite, oligarhia Bogotei și guvernul corupt al Spaniei au dat ordin opoziției să se retragă din alegeri deoarece vor pierde, pentru a nu-și recunoaște înfrângerea”, a informat Maduro din Piața Bolívar din Caracas, în timpul unei adunări populare cu femeile țării.

Maduro i-a îndemnat totodată pe Henry Ramos Allup, conducătorul partidului Acțiunea Democratică, pe Henry Falcón, conducătorul partidului Avangarda Progresistă, pe Andrés Velázquez, conducătorul partidului Causa R și pe Claudio Fermín, candidat independent, să rămână în cursa electorală.

”Mă adresez celor patru candidați, respectivați-vă cuvântul, să ne măsurăm, eu vreau să merg la alegeri și să vă înving prin vot.”

De asemenea, a făcut referire la comunicatul intervenționist emis de Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite și la declarațiile împotriva Venezuelei, emise de vicepreședintele Statelor Unite, Mike Pence, și de purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Heather Nauert, solicitând remiterea unei note de protest în care se reafirmă faptul că Venezuela este un stat liber, indepedent și suveran.

Șeful statului a respins declarațiile lui Juan Manuel Santos, președintele Columbiei, precum și pe cele ale lui Mariano Rajoy, Peședintele Spaniei, care insistă să ceară ca în Venezuela să fie suspendate alegerile prezidențiale.

”În Venezuela nu comandă Trump, în Venezuela nu decide Santos, decide poporul suveran, femeile suverane ale acestei țări. Aici noi decidem prin vot”, a menționat acesta.

Se reamintește faptul că în Venezuela, opoziția ceruse în mod repetat alegeri anticipate, deși acestea fuseseră inițial convocate pentru începutul lunii decembrie 2018.

Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets