Președintele Maduro cheamă la adâncirea revoluției iubirii, pentru construirea unei culturi a păcii


revolutia_iubiriiCaracas, 21 septembrie 2014 (SIBCI)

Cu prilejul sărbătoririi, duminica trecută, a Zilei Internaționale a Păcii, președintele Republicii, Nicolás Maduro, a remarcat faptul că o bază pentru pacea din țară o constituie egalitatea.

ʺCum spunea Hugo Chávez, citându-l pe Simón Bolívar: egalitatea stabilită și practicată. Egalitatea practicată în realitate și egalitatea stabilită prin legiʺ, a spus în cadrul sărbătoririi Zilei Internaționale a Păcii, pe bulevardul Bolivar din Caracas.

Șeful Statului a afirmat că educația, împreună cu cultura și sportul, constituie una din căile ce contribuie la construirea unei culturi de pace. În acest context, a subliniat că Primul Festival Internațional de Film de la Caracas, care s-a încheiat de curînd, și prima aniversare a Mișcării Teatrale César Rengifo reprezintă spații și inițiative ce contribuie la promovarea păcii în Venezuela.

ʺTrebuie să determinăm noua generație să cultive valorile. Cea dintâi valoare a tuturora este iubirea de patrie, practicată prin iubirea de semeni, de familie, de ținut căruia îi aparținem, de comunitate, iubindu-ne unii pe alțiiʺ, a spus președintele.

Președintele Maduro a felicitat Mișcarea pentru Pace și Viață pentru organizarea activităților de celebrare a săptămânii păcii pe întreg teritoriul național și a cerut Ministrului de Interne, Justiție și Pace, Miguel Rodriguez Torres, să întărească această mișcare în toată țara. A ratificat faptul că Guvernul Bolivarian lucrează zilnic în vederea impulsionării unor nivele mai înalte de conviețuire și de pace în Venezuela. ʺSă se sfârșească cu ura și să prevaleze iubirea de patrie, care este esența Revoluției Bolivariene: iubirea profundă față de patrieʺ, a adăugat președintele.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets