Președintele Maduro cheamă la unitate împotriva amenințărilor fasciste expuse de către factorii de opoziție


NM_manifestCaracas, 21 mai 2017 (MPPRE)

Duminică, Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolas Maduro, a evidențiat complicitatea Guvernului Statelor Unite cu actele teroriste comise de opoziția venezueleană în ultimele săptămâni în țară: „Donald Trump și-a înfipt adânc mâinile în această conspirație, care își propune să preia puterea politică din Venezuela, să reconolizeze Venezuela”, a subliniat Președintele Maduro.

„America Latină și toată lumea trebuie să înțeleagă faptul că revoluția bolivariană nu numai că se confruntă cu un curent de lovitură de stat subordonată intereselor Guvernului Statelor Unite și Donald Trump, ci acest curent a regresat la un flux de ură, de intoleranță, foarte aproape de fascismul nazist”, a spus președintele.

Șeful Statului a arătat la televiziunea națională, clipuri video care demonstrează comportamentul fascist asumat de opoziția venezueleană. Printre imaginile prezentate, este cea a unui tânăr care se afla într-o tulburare a opoziției și a fost incendiat de viu de către cei care erau în jur. În această privință, Președintele Nicolas Maduro a spus că există un sector al opoziției care a regresat chiar la faza de nazi-fascism. Pentru a se confrunta cu această amenințare serioasă, a făcut apel pentru lansarea unei campanii de denunțare: „convoc toți venezuelenii să inițiem o campanie națională de denunțare a fascismului și de luptă pentru valorile reale ale venezuelenilor”, a spus acesta.

Acesta a spus că au fost capturați liderii cei mai importanți ai grupurilor de mercenari, și corpurile de securitate lucrează la identificarea și urmărirea fiecărui membru al acestor grupuri violente. Pentru marți, 23 mai, Președintele a convocat un marș național pentru pace. De asemenea, a reiterat invitația la dialog către sectoarele democratice ale opoziției, și la disocierea categorică a violenței.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets