PREȘEDINTELE MADURO CONTINUĂ ÎN QATAR TURUL PENTRU PROMOVAREA STABILITĂȚII PREȚURILOR PETROLULUI


qatar_venezuelaCaracas, 23 octombrie AVN.

Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolas Maduro, a ajuns în Cata ca parte a turneului internațional al unor țări membre ale Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (Opep) și non-Opep, ca parte a eforturilor patriei bolivariene pentru stabilizarea pieței internaționale a hidrocarburilor și promovarea unui preț echilibrat și corect pentru petrol.

La sosirea pe Aeroportul Internațional Hamad, situat în orașul Doha, capitala Qatar-ului, președintele venezuelean a fost primit de către ministrul Economiei șiComerțului, Jeque Ahmed bin Jassim Al Thani.

Acest turneu 2016 a întreprins eforturi diplomatice pentru a construi un consens cu țările membre Opep și non-Opep, pentru a reuși atingerea unor prețuri echitabile pe barrilul de petrol.

Azerdbaijan, Republica Islamică Iran și Arabia Saudită au fost primele trei țări vizitate. Șeful statului a sosit în compania primului luptător, Cilia Flores; și a membrilor pentru Afaceri Externe, Delcy Rodriguez; pentru Petrol, Eulogio del Pino; pentru Comunicare și Informare, Ernesto Villegas; și pentru Biroul de Management al Președinției, Carmen Melendez.

Această agendă de lucru apare cu săptămâni înainte să se termine în Viena, Austria, reuniunea ministerială Opep, unde țările membre aprobă înghețarea producției și a acordurilor cu producătorii străini.

În timpul realizării celui de-al XXV-lea Forum Internațional al Energiei, care a avut loc în Argel în septembrie, cele 14 țări care formează grupul au ajuns la acordul de a îngheța pomparea petrolului, între 32,5 și 33 de milioane de barrili, ca o măsură pentru a ajuta la stabilizarea pieței petroliere.

Membrii OPEP dețin împreună 78% din rezervele de petrol, și extrag aproximativ 40% din butoaiele care se comercializează la nivel internațional.

În ultimii doi ani, piața petrolului a fost afectată de excesul de ofertă, ceea ce a dus la reducerea prețurilor cu mai mult de 60%, lucru care pune în pericol nivelul de investiții necesare pentru a satisface cererea mondială de energie.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets