Președintele Maduro: Dialogul este vital pentru consolidarea suveranității și apărarea păcii în țară


presedinte_maduroCaracas, 21 iulie AVN.

Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolas Maduro, a reiterat joia aceasta că dialogul este vital pentru consolidarea și apărarea suveranității naționale, și totodată este importnat să fie capabil să mențină pacea și stabilitatea țării.

”Se deschide drumul către ceea ce trebuie să se consolideze definitiv: un proces al dialogului politic cu privire la teme fundamentale ale venezuelenilor, un dialog care are ca scop principal consolidarea suveranității, menținerii și apărării păcii în țară, ceea ce este cel mai important”, a spus acesta după reuniunea cu Secretarul General al Uniunii Națiunilor Sud-Americane (UNASUR), Ernesto Samper.

La această reuniune au fost prezenți și foștii președinți Jose Rodriguez Zapatero, al Spaniei; Martin Torrijos, al Panama și Leonel Fernandez al Republicii Dominicane, în compania cărora s-au desfășurat conversațiile cu opoziția venezueleană și care au fost solicitați de demnitarul venezuelean.

Astfel, Președintele Maduro a mulțumit pentru această dispoziție de sprijini dialogul între Guvernul național și opoziție pentru a concreta condițiile care să ajute la consolidarea păcii și bunăstării tuturor venezuelenilor.

presedinte_maduro1”Am avut 48 de ore de reuniuni care păreau să nu se mai termine cu delegațiile opoziției venezuelene și ale Guvernului, forțele revoluționare și bolivariene din țară. Am trecut în revistă cât de pozitiv este dialogul, schimbul de opinii, propuneri și, în același sens mulțumesc secretarului general al UNASUR și foștilor președinți pentru tot efortul pe care îl depun”, a declarat Președintele Maduro la terminarea reuniunii.

De asemenea, șeful statului a menționat că în următoarele săptămâni se va continua ”această agendă de contacte, reuniunii și vești bune”.

presedinte_maduro2Reuniunea de joia aceasta, care a avut loc la Palatul Prezidențial Miraflores, Caracas, a contat și pe prezența Ministrei de Externe, Delcy Rodriguez și a diplomatului Roy Chaderton Matos, care au făcut parte din comisia guvernamentală pentru dialogul păcii.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets