Președintele Maduro la ONU: Venezuela apără dreptul popoarelor de a prezerva planeta


Maduro_ONUNew York, 23 septembrie 2014 (AVN)

Lunea trecută președintele venezuelean Nicolás Maduro a sosit la New York, pentru a participa la Summitul privind Schimbările Climatice și la cea de a 69ª Adunare Generală a ONU.

În ziua de marți, 23 septembrie, președintele Nicolás Maduro a subliniat, în intervenția sa din cadrul Summitului, angajamentul Venezuelei de apărare a dreptului popoarelor în schimarea sistemului economic pentru prezervarea planetei.

ʺDin Republica Bolivariană Venezuela ne angajăm să apărăm în continuare drepturile popoarelor la schimbarea sistemului, pentru a se putea salva planetaʺ, a afirmat în cadrul Summitului privind Schimbările Climatice, care are loc la sediul ONU, New York, SUA.

A cerut să fie ascultată vocea oamenilor în stradă, deoarece ʺdacă se dorește schimbarea climei, trebuie schimbat sistemulʺ, așa cum a cerut Comandantul Hugo Chávez în decembrie 2009, în cadrul unei reuniuni ce a avut loc la Copenhaga.

ʺSă ascultăm vocile celor care au străbătut străzile New Yorkului duminica trecută scandând Gata cu vorbele, vrem acțiuni imediateʺ, a spus președintele.

A salutat, totodată, convocarea Summitului privind Clima și a cerut reprezentanților diferitor țări participante să analizeze schimbările de care are nevoie ʺvechiul model distructivʺ.

ʺPână când ni se vor mai propune soluții capitaliste, conform vechiului model distructiv, ca răspuns la gravele probleme create în ultimii 100 de ani? Cum poate crede cineva că marile corporații transnaționale se vor transforma, de la o zi la alta, în protagoniști ai salvării planetei?ʺ, a întrebat Maduro.

Din America se înalță vocea de protest și indignare ʺîn fața modelelor care încearcă acum să fie numite economie verde.ʺ

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets