Preşedintele Maduro: Ne aflăm într-o nouă dinamică a Revoluţiei Bolivariene


Maduro_Rev_bolivarianaCaracas, 21 decembrie (Agenţia Venezueleană de Ştiri)

Preşedintele Republicii, Nicolás Maduro, a semnalat luni că Revoluţia Bolivariană se află într-o noua etapă, mai dinamică şi trebuie să fie pregătită pentru a înfrunta orice tip de atac din partea dreptei care a câştigat majoritatea parlamentară pentru următoarea perioadă legislativă a Parlamentului, perioadă ce începe pe 5 ianuarie 2015.

„Ne aflăm într-o nouă dinamică a Revoluţiei Bolivariene, s-au accelerat momentele istorice”, s-a exprimat Şeful Statului de la  Palatul Miraflores, într-o  informare pentru Televiziunea Venezueleană, cu ocazia întâlnirii cu deputaţii Partidului Socialist Unit din Venezuela (PSUV), aleşi pe 6 decembrie de către poporul venezuelean.

Întâlnirea a avut ca obiectiv analiza panoramei politice şi conjunctura venezueleană actuală, precum şi definirea strategiilor ce permit protejarea poporului de încercările destabilizatoare ale contra-revoluţiei.

A semnalat faptul că blocul revoluţionar ce se va afla în noul Parlament trebuie să se ridice la înălţimea noului timp istoric.

„Blocul parlamentar al patriei trebuie să fie un motor dinamizator al noii etape a Revoluţiei, al rectificării de care avem nevoie în ceea ce priveşte stilul politic, discursul politic, populismul”, a comentat. Maduro a adăugat că parlamentarii socialişti trebuie să se constituie într-un bloc de apărare a drepturilor poporului, „care vor fi vizate într-o formă sau alta de către această mişcare de dreapta, la momentul sau după instalarea sa, aceasta fiindu-le prezenta dezbatere: dacă vor lansa agenda lor contra-revoluţionară încă de la început sau dacă o vor îndulci pe parcurs şi o vor lansa mai târziu”.
„Dumneavoastră reprezentaţi vocea a milioane de bărbaţi şi femei care v-au votat, dar şi a milioane care nu au votat. Aproape două milioane de patrioţi şi revoluţionari nu au fost la vot şi trebuie căutaţi, eu îi simt deja mobilizaţi în stradă”, a spus referindu-se la manifestaţiile şi marşurile în favoarea Revoluţiei şi a proiectelor sociale ce au avut loc în toată ţara, cu participarea diverselor sectoare ale societăţii.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets