Președintele Maduro: Niciun Guvern străin nu dă ordine Venezuelei

Președintele Maduro: Niciun Guvern străin nu dă ordine Venezuelei


Caracas, 23 iulie 2017 (MPPRE)

În această duminică, din Plaza Bolivar din Caracas, Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolas Maduro Moros, a reiterat lumii că singurul care poate da ordine Guvernului revoluționar este Poporul, liber, suveran și independent, și nu un guvern străin.

„Donald Trump (S.U.A.) a dat un ordin, Don Juan Manuel Santos (Columbia), de asemenea, ne-a dat un ordin, lipitoarea uzurpatoare din Brazilia, Michel Temer, ne-a dat ordine, și cel numit Mauricio Macri (Argentina), de asemenea. Din exterior, dreptul imperial crede că poate da ordine Venezuelei și aici, singurul care dă ordine este Poporul, nu guvernele străine”, a spus Șeful Statului în timpul difuzării programului său săptămânal „Duminicile cu Maduro”, ediția 91.

În acest context, a catalogat acest eveniment ca un răspuns disperat al puterilor imperiale, care vor să oprească cu orice cost, viitorul proces pentru alegerea Adunării Naționale Constituante.

„Adevărul spus ulterior este expresia tehnologică în rețelele moderne fasciste: repetă o minciună de o mie de ori până când aceasta devine adevăr. Fascismul își bazează doctrinele pe supunerea popoarelor lumii, dar cu Venezuela s-au înșelat, aici este un Popor care va lupta pentru demnitatea lor, independență și suveranitate, asta trebuie să înțeleagă la Washington”.

Președintele a făcut referire la Comunicatul emis de către Departamentul de Stat al S.U.A. în care demonstrează, foarte clar, parțialitatea sa cu sectoarele extremei drepte din Venezuela. A subliniat, de asemenea, importanța existentă în conștiința Poporului venezuelean față de lupta constantă purtată de Revoluția Bolivariană împotriva puterilor hegemonice, care se tem de procesul constituant care va fi ales în curând în Patria lui Bolivar.

„Constituanta provoacă teroare imperialismului și oligarhilor, deoarece reprezintă cea mai mare expresie de democrație pe care o poate avea un Popor, puterea care poate tot, care poate regenera, crea; nu există nici o altă putere mai presus de Constituantă”, a asigurat acesta. Liderul Republicii Bolivariene Venezuela a subliniat faptul că această Adunare Națională Constituantă reprezintă cel mai mare proces din Venezuela și America Latină, și va alege, prin vot direct, universal și secret 545 de membri constituenți.

Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets