Președintele Maduro: “Nu este timpul pentru intervenții sau interferență, este timpul pentru respect”


NM1Havana, 4 iunie 2016 (MPPRE).

“Fac apel la guvernele continentului să nu se lase intimidate de presiunile care încearcă să izoleze Venezuela”, a declarat Șeful Statului, Nicolas Maduro Moros, în timpul participării sale la cel de-al VII-lea Summit al Asociației Statelor din Caraibe, unde a respins cererea imperiului nord american de a interveni și de a aplica Carta Democratică națiunii venezuelene.

“Nu este timpul pentru intervenții sau interferență, este timpul pentru respect. Venezuela cere respectarea suveranității sale, dreptului său de auto-determinare și deciderea sistemului nostru politic, economic și social“, a subliniat președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolás Maduro.

În această privință, a adăugat: “nu se poate pretinde că se rupe echilibrul de

conviețuire politică în regiune pentru a ceda presiunilor de la Washington împotriva Venezuelei”.

“Venezuela va lupta, cu sau fără Carta Democratică. Această țară nu se va destrăma dacă vor să ne încolțească, vom lupta în față. Să știe lumea întreagă: Venezuela nu se va preda, nu va sta în genunchi “, a spus Maduro.

Asociația Statelor din Caraibe a reiterat în această sâmbătă, din La Havana, sprijinul pentru Republica Bolivariană Venezuela și a emis un Comunicat Special aprobat de către Consiliul Miniștrilor, în care sprijină Guvernul și poporul din Venezuela, în căutarea dialogului și a păcii.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets