Președintele Maduro: Poporul venezuelean a dat un mesaj clar guvernului lui Trump și aliaților săi regionali

Președintele Maduro: Poporul venezuelean a dat un mesaj clar guvernului lui Trump și aliaților săi regionali


Caracas, 17 octombrie 2017 (MPPRE)

În timpul unei conferințe internaționale de presă, președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolas Maduro Moros, a subliniat marți importanța alegerilor regionale efectuate pe 15 octombrie, în care au fost aleși guvernatorii celor 23 de entități federale ale țării.

În cadrul întâlnirii cu mass-media, la care s-au alăturat, de asemenea, și misiunile diplomatice venezuelene din lume, Șeful Statului a subliniat că procesul electoral a marcat agenda politică a următorilor ani, care rezultă dintr-un proces ’’complex și dificil’’ ca urmare a acțiunilor destabilizatoare conduse de la Washington.

’’Nu ne-a fost ușor, deoarece forțele retrograde, forțele imperiale ale Nordului, care ne consideră curtea lor din spate, au lansat împotriva noastră în acești patru ani, toată răutatea lor, perversitatea, războiul psihologic, războiul politic, războiul economic’’, a denunțat președintele în timpul întâlnirii cu mass-media.

În același sens, a reiterat faptul că guvernul Statelor Unite s-a bazat nu doar pe aliații din emisferă, ci și pe sectoarele de opoziție care se aliniază planurilor sale de destabilizare a Venezuelei.

Cu toate acestea, el a lăudat conștiința atinsă de poporul venezuelean în ultimii ani, plecând de la un proces profund de transformare din punct de vedere cultural, moral și spiritual.

’’Astăzi există noi valori în țară (…) Poporul i-a dat un mesaj brutal guvernului imperialist al lui Donald Trump, aliaților săi regionali și celor de dreapta locală, un mesaj brutal produs de conștiința poporului venezuelean. Nu va fi un război economic, și nici o inflație indusă pentru a face acest popor să se predea’’, a spus Președintele, după ce a făcut apel la asumarea victoriei electorale ’’cu umilință’’.

Șeful Statului a reamintit acțiunile violente promovate de sectoarele extremiste din Venezuela între aprilie și iulie, care au dus la moartea a zeci de persoane și daune materiale grave, și a evocat apelul permanent al Guvernului Bolivarian la dialog, cu obiectivul ferm de menținere a păcii și rezolvarea diferențelor prin intermediul mecanismelor constituționale.

Președintele Maduro a fost însoțit la conferință de guvernatorii votați în alegerile de duminică.

Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets