Președintele Maduro reiterează disponibilitatea de a stabili relații de respect cu Statele Unite ale Americii


maduro_thomas-shannosCaracas, 31 oct. AVN

Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolas Maduro, a susținut în după-amiaza zilei de luni, la Palatul Miraflores din Caracas, o reuniune cu subsecretarul de stat al Statelor Unite (SUA) pentru Afaceri Politice cu America Latină, Thomas Shannos.

În cadrul declarațiilor de presă susținute la sediul Guvernului, demnitarul național a declarat că în întâlnirea cu Shannon – care a fost mediator în obținerea unei relații de respect mutual între SUA și Venezuela- s-a discutat despre importanța de a înainta demersurile prevăzute în noua agendă bilaterală bazată pe respect mutual.

”Am actualizat informațiile cu privire la dferite tematici în contextul relațiilor bilaterale. Am avut o conversație foarte constructivă cu subsecretarul de stat al Statelor Unite”, a subliniat șeful statului, în același timp aducând aminte că această reuniune a fost stabilită în septembrie în Cartagina, Columbia, în cadrul întâlnirii cu secretarul de stat american, John Kerry.

De asemenea, a menționat că pe lângă înaintarea agendei bilaterale bazată pe respect, s-a discutat și despre importanța stabilirii unui dialog permanent între Caracas și Washington, precum și despre necesitatea de a merge mai departe în cadrul procesului de recuperare a stabilității pieței petrolului mondial în favoarea popoarelor, având în vedere că Statele Unite se evidențiază a fi un mare actor petrolier, a declarat președintele venezuelean.

”Am avut astăzi o reuniune foarte armonioasă, foarte empatică în viziune, după cum deja bine știți noi cu viziunea noastră bolivariană și ei cu viziunea lor americană”. În nenumărate oportunități, Venezuela a invitat Guvernul lui Barack Obama în procesul de derulare a unei relații bilaterale bazate pe respectarea suveranității și conformă cu principiile și obiectivele Cartei Națiunilor Unite.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets