Președintele Maduro respinge reînnoirea Ordinului Executiv împotriva Venezuelei

Președintele Maduro respinge reînnoirea Ordinului Executiv împotriva Venezuelei


Caracas, 15 ianuarie 2017 (MPPRE).

Președintele Republicii, Nicolas Maduro, a respins categoric reînnoirea Ordinului Executiv decretat de către președintele Statelor Unite, Barack Obama, care semnalează Venezuela ca fiind o amenințare.

„În 2016, Venezuela a suferit agresiuni internaționale, printre cele mai periculoase se regăsește reînnoirea Ordinului Executiv al lui Obama împotriva Venezuelei, cu acest fapt s-a pătat onoarea țării noastre. Acest decret lasă ușa deschisă pentru ca oricine să perpetueze o intervenție armată în Venezuela”, a spus mandatarul național, făcând o solicitare pentru a se organiza o mare mișcare națională de a respinge Decretul Executiv ratificat de Barack Obama, dat fiind că Venezuela nu reprezintă o amenințare pentru nici o țară din lume.

El a condamnat, de asemenea, pe toți venezuelenii care sprijină acțiuni ca aceasta.

„Trebuie să fii un bun apatrid pentru a sprijini Ordinul Executiv împotriva Venezuelei”, a spus.

Renașterea mișcărilor de stânga în America noastră

Primul mandatar național a spus că suflă vânturi bune în reconstituirea conducerilor de stânga în regiunea noastră.

A solicitat țărilor Alianței Bolivariene pentru Popoarele Americii Noastre (Alba) să se unească pentru desfășurarea unei noi ofensive pentru America noastră.

Pe de altă parte, Maduro a trimis salutări frățești președintelui Republicii Populare Chineze, Xi Jinping, și președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, cărora le-a mulțumit pentru solidaritatea și sprijinul în aceste „vremuri dificile”.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets