Președintele Maduro s-a întâlnit cu Rodriguez Zapatero la Miraflores


maduro_zapateroCaracas, 13 iulie AVN.

Președintele Republicii, Nicolas Maduro, s-a întâlnit miercuri la Palatul Miraflores, în Caracas, cu fostul președinte al Spaniei, Jose Luis Rodriguez Zapatero, unul din intermediarii dialogului dintre Guvernul Bolivarian și opoziția venezueleană.

Rodriguez Zapatero a venit la sediul Guvernului însoțit de ministra Afacerilor Externe, Delcy Rodriguez și Primarul Caracasului, Jorge Rodriguez, și a fost primit de către Maduro în biroul Președinției.

Președintele Maduro a insistat în mai multe ocazii pentru un dialog de pace cu cei de dreapta, cu toate acestea, unii reprezentanți ai opoziției au refuzat să se alăture la masa negocierilor, sau au impus condiții și obstacole pentru consolidarea păcii în țară. Lunea trecută, într-un interviu oferit programului 7 întrebări, difuzat de Telesur, Rodriguez Zapatero a reiterat interesul său pentru ca în Venezuela să se stabilească un dialog între Guvern și opoziție, ca fiind singura modalitate de a păstra pacea stabilită.De asemenea, el a spus că motivul participării la formele de mediere pe care le împărtășește împreună cu foștii președinți Leonel Fernandez, din Republica Dominicană, și Martin Torrijos din Panama, este acela de a promova “un dialog între cele două părți pentru a obține pacea”. “Cea mai bună carte este dialogul.

Este ceea ce vrem să activăm cu sprijinul internațional, între guvern și opoziție, dar este un dialog pentru poporul din Venezuela, pentru a depăși situația dificilă pe care o are”, a declarat fostul președinte, în timp ce a spus că, prin inițierea mecanismului se ușurează drumul către pace și democrație.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets