Președintele Maduro sărbătorește 206 ani de la Declarația de Independență a Venezuelei


NM_indep_VCaracas, 05 iulie 2017 (MPPRE)

Cu ocazia împlinirii a 206 ani de la Declarația de Independență a Venezuelei, Șeful Statului, Nicolas Maduro Moros, a sărbătorit această ocazie și a lăudat activitatea Forțelor Armate Naționale Bolivariene de a apăra libertatea și suveranitatea țării.

„Republica Bolivariană își continuă destinul său etern semnat și sigilat pe 5 iulie (…), care nu este altul decât independența absolută, suveranitatea rebelă, anti-imperialismul, anti-colonialismul și uniunea civilă-militară”, a reafirmat Președintele Venezuelei în timpul Comemorării Declarației de Independență, care a avut loc la Paseo Los Proceres din Caracas.
În timpul discursului său, a subliniat faptul că Venezuela va rămâne o Republică liberă, independentă, iubitoare și într-o perfectă uniune civilă-militară.

În acest sens, s-a referit la viitoarele alegeri pentru o Adunare Națională Constituantă, mecanism prin care va fi posibilă continuarea asigurării democrației în țară, și, mai presus de toate, pacea pe care o merită poporul bolivarian.

„Viitorul are un nume și acesta este Adunarea Constituantă. În 25 de zile poporul va deschide ușile către viitor prin vot, sunt zile de luptă pentru pace (…). Congresul pionier [5 iulie 1811] a declarat independența definitivă și absolută; astăzi, 206 ani mai târziu, o reafirmăm, fără stăpâni imperialiști, conducători, vrem pace și Adunare Constituantă, aceasta este ordinea de zi”, a spus el.

Președintele, încă o dată, a condamnat actele violente care au avut loc în țară și a cerut autorităților competente să investigheze cazurile și să dezvăluie adevărul acestor fapte pentru a le arăta lumii.

„Trebuie să înlăturăm falsurile pozitive create de către opoziție. Fac apel la liderii de dreapta venezueleană pentru a condamna faptele violente, violența împotriva spitalelor, să condamne atacul terorist asupra Tribunalului Superior de Justiție și a Ministerului Puterii Populare pentru Afaceri Interne, Justiție și Pace, incendierea autobuzelor din sistemul Metro; mi-aș dori să condamne și să dezarmeze grupurile violente care au cauzat moartea a persoane nevinovate. Aș vrea să aibă onoare”, a spus acesta.

Președintele venezuelean și-a încheiat discursul reiterând faptul că Venezuela este o națiune de pace, tolerantă și plină de iubire; așa că a cerut oamenilor să își apere suveranitatea. „Cu aceeași forță vom activa, pe 30 iulie 2017, Planul Republicii pentru procesul Constituant viitor”.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets